Η κυβέρνηση στην Ιαπωνία θα επιτρέπει πλέον στους κυνηγούς να πυροβολούν αρκούδες σε κατοικημένες περιοχές, αφού οι συναντήσεις των άγριων ζώων με τους ανθρώπους ολοένα και αυξάνονται.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο αναθεωρημένος νόμος για την προστασία και τη διαχείριση της άγριας ζωής, ο οποίος εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή, επιτρέπει «πυροβολισμούς έκτακτης ανάγκης» μετά από καταγγελίες ότι οι κυνηγοί παρεμποδίζονταν από τη γραφειοκρατία.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος ελπίζει να παρουσιάσει το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο τους επόμενους μήνες και να το θέσει σε ισχύ πριν από το φθινόπωρο, όταν συνήθως αυξάνονται οι θεάσεις αρκούδων.
Ιαπωνία: Γιατί έρχονται οι αρκούδες στις πόλεις
Επί του παρόντος, στην Ιαπωνία, αξίζει να αναφερθεί πως απαγορεύεται η θανάτωση ζώων όπως αρκούδες ή αγριογούρουνα σε κατοικημένες περιοχές.
Ωστόσο, ο αναθεωρημένος νόμος έρχεται, καθώς η χώρα δίνει μάχη με την «κρίση αρκούδας», με 219 ανθρώπους να δέχονται επιθέσεις από τα άγρια ζώα μέσα σε 12 μήνες έως τον Απρίλιο του 2024, και με έξι άτομα να χάνουν τη ζωή τους.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τότε που άρχισαν οι στατιστικές πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.
Η κλιματική αλλαγή που επηρεάζει τις πηγές τροφής των αρκούδων και τους χρόνους χειμερίας νάρκης, μαζί με την ερήμωση του πληθυσμού που προκαλείται από τη γήρανση της κοινωνίας, αναγκάζουν τα ζώα να επιχειρούν πιο συχνά στις πόλεις.
Περισσότερες από 9.000 αρκούδες σκοτώθηκαν στην Ιαπωνία κατά τους 12 μήνες που οδήγησαν στον Απρίλιο του 2024.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.