Ανοιχτή είναι η γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν στο Reuters, συμπληρώνοντας ότι υπήρξαν επαφές μεταξύ των γραφείων των συμβούλων εθνικής ασφαλείας του Πακιστάν και της Ινδίας.
Νωρίτερα ο υπουργός της Ινδίας S. Jaishankar δήλωσε στο Reuters πως «αν υπάρξουν στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον μας, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αντιμετωπιστούν με αποφασιστική απάντηση».
Το Πακιστάν κατέρριψε 25 drones
Το Πακιστάν δήλωσε την Πέμπτη ότι κατέρριψε 25 μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Ινδία στον εναέριο χώρο του, ενώ η Ινδία δήλωσε ότι «εξουδετέρωσε» τις προσπάθειες του Πακιστάν να πλήξει στρατιωτικούς στόχους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, καθώς οι μάχες εξαπλώνονταν μεταξύ των γειτόνων που διαθέτουν πυρηνικά όπλα.
Οι τελευταίες ανταλλαγές έρχονται μια ημέρα αφότου η Ινδία ανακοίνωσε ότι έπληξε «τρομοκρατικές υποδομές» στο Πακιστάν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης - δύο εβδομάδες αφότου κατηγόρησε το ισλαμικό έθνος για εμπλοκή σε επίθεση στο ινδικό Κασμίρ στην οποία σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι - κυρίως Ινδουιστές τουρίστες.
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Εγκλωβισμένος στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη: «Δεν υπάρχει πρεσβεία»
- Γιατί η Ελλάδα επιλέγει την Κάρπαθο για ανάπτυξη συστοιχίας Patriot - Η στρατηγική σημασία για το Αιγαίο
- Πόσα καταφύγια έχει η Ελλάδα: Πού βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.