Μενού
Πρόβατα
Πρόβατα | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Ελβετοί αγρότες πέταξαν νεκρά πρόβατα μπροστά από ένα κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης το Σάββατο (6/4) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του αριθμού των λύκων και απαιτώντας περισσότερα μέτρα κατά των αρπακτικών ζώων.

Περίπου δώδεκα κτηνοτρόφοι από την περιοχή Saint-Barthélemy, στο δυτικό ελβετικό καντόνι Vaud, ταξίδεψαν στη Λωζάνη και πέταξαν τα κουφάρια των ζώων, που είχαν πέσει θύματα λύκων. 

«Αυτά τα πρόβατα σκοτώθηκαν χθες το βράδυ» δήλωσε μέλος Ένωσης, που καλεί στο να βρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα. «Είναι πραγματικά καιρός να δράσουμε».

Με την κίνηση αυτή, όπως είπε, οι διαδηλωτές ήθελαν να αυξήσουν την πίεση στον υπουργό Περιβάλλοντος της τοπικής κυβέρνησης.

Αφού εξαφανίστηκαν πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, οι λύκοι επέστρεψαν τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελβετία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από τότε που εντοπίστηκε η πρώτη αγέλη στο πλούσιο κράτος των Άλπεων το 2012, ο αριθμός των αγελών έχει διογκωθεί σε 32 με πληθυσμό περίπου 300.

Πέρυσι, οι ελβετικές Αρχές χαλάρωσαν τους κανόνες για το κυνήγι του προστατευόμενου είδους και επέτρεψαν μεγάλες προληπτικές σφαγές στα καντόνια που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο η σφαγή των λύκων ανεστάλη στα δικαστήρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA