Μενού
Χιόνι στην Ελβετία
Πέρασμα του χιονιού στο Ζέρματ Ελβετίας | AP Photos / Gabriele Facciotti
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι της Δευτέρας (1/4) στην Ελβετία, με τα ΜΜΕ της χώρας να κάνουν λόγο πως χιονοστιβάδα παρέσυρε μία ομάδα σκιέρ με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί αγνοούμενοι.

Τη σχετική είδηση στην Ελβετία επιβεβαίωσε με ανάρτησή της και η αστυνομία του Καντονίου του Ζέρματ, η οποία αναφέρει σχετικά πως «λίγο μετά τις 14:00 της Δευτέρας, προκλήθηκε μία χιονοστιβάδα σ' ένα σημείο εκτός πίστας. Αρκετοί άνθρωποι παρασύρθηκαν, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες πληροφορίες».

«Είδα ο ίδιος τη χιονοστιβάδα, ήταν αρκετά μεγάλη» φέρεται να είπε στο Blick ένας αυτόπτης μάρτυρας στην Ελβετία, ο οποίος είδε το φαινόμενο να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του.

Όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία του Καντονίου κατόπιν αιτήματος, βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες έρευνες. Οι αρχές επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για «μεγάλη χιονοστιβάδα». 

Γύρω στις 16:30, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας δήλωσε στα εγχώρια μέσα ότι «τουλάχιστον τρεις άνθρωποι αγνοούντα»ι. «Πιθανώς πρόκειται για πολλά άτομα, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα» πρόσθεσε.

Ελβετία: Μεγάλη η επιχείρηση με ελικόπτερα

«Φαίνεται ότι τρία ή τέσσερα ελικόπτερα ψάχνουν τους αγνοούμενους» συνέχισε δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος ήταν μπροστά όταν η χιονοστιβάδα παρέσυρε τους σκιέρ στην Ελβετία.

Όπως ειπώθηκε, η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την εύρεση των σκιέρ, ενώ εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA