Μενού
Ελικόπτερο στις Άλπεις
Επιχείρηση ελικοπτέρου στις Άλπεις | AP Photos / Luca Bruno
  • Α-
  • Α+

Τραγωδία με κατάπτωση τουριστικού ελικοπτέρου σε πλαγιά των Άλπεων στην Ελβετία σημειώθηκε σήμερα (2/4), με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν,  και ακόμη τρεις τραυματίστηκαν.

Πρόκειται για το ελικόπτερο Β3 της Air Glaciers, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις τουρίστες, ένας οδηγός και ο πιλότος.

Πιο συγκεκριμένα, το πτητικό μέσο συνετρίβη σήμερα στις 09:25 το πρωί σε σημείο προσγείωσης στο ορεινό αεροδρόμιο Petit Combin, στο ελβετικό καντόνι Valais, με την αστυνομία να δηλώνει πως το ελικόπτερο «γλίστρησε» από την κορυφή της πλαγιας για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους.

Το ελικόπτερο στην Ελβετία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «κύλησε» από την απότομη πλαγιά, προκαλώντας κατολίσθηση που το έθαψε από κάτω. Η εθνικότητα των τουριστών που επέβαιναν στο ελικόπτερο δεν έχει διευκρινιστεί, και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα ήταν όλοι τουρίστες

Ελβετία: Τι δηλώνει η αστυνομία για το συμβάν

«Αφού έφτασε στην κορυφή του βουνού, για αδιευκρίνιστους λόγους το ελικόπτερο γλίστρησε στη βόρεια πλαγιά με αποτέλεσμα την κατάπτωσή του» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Βαλέ. 

«Δύο τραυματίες έλαβαν γρήγορα τις πρώτες βοήθειες προτού μεταφερθούν αεροπορικώς σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα του καντονίου, τη Σιόν» συμπλήρωσε η αστυνομία στην ίδια ανακοίνωση.

«Ένα τρίτο άτομο διασώθηκε στη συνέχεια. Η κατάσταση της υγείας τους παραμένει άγνωστη. Οι άλλοι τρεις επιβαίνοντες βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους» κατέληξε η αστυνομία για το τραγικό συμβάν στην Ελβετία.

Επτά ελικόπτερα εστάλησαν στο σημείο στο πλαίσιο της προσπάθειας διάσωσης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA