Μενού
Σωματική παράλυση
Σωματική παράλυση | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Παράλυτος από το πρόσωπο και κάτω έμεινε ένας άνδρας αφού επέστρεψε από τις διακοπές του στο Μπαλί, με τον μόλις 23 ετών κτηματομεσίτη, να πάσχει πλέον από μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια. Σύμφωνα με την Independent, επιστρέφοντας από τις διακοπές του παρουσίασε στομαχικές διαταραχές με τα συμπτώματα του να γίνονται πιο έντονα πέντε ημέρες αργότερα. Το μάτι του πρήστηκε μαζί με τον λαιμό του και πήγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί υποψιαζόμενοι ότι έχει υποστεί κάποιο αλλεργικό σοκ του έκαναν μια ένεση αντισταμινικού

Δύο μέρες αργότερα ζήτησε περαιτέρω περεταίρω περίθαλψη καθώς πρήστηκε και το άλλο του μάτι, ενώ ταυτόχρονα δυσκολευόταν να αναπνεύσει και να μιλήσει. Επιστρέφοντας στο νοσοκομείο A1 Qassimi του Τσεσάιρ διαγνώστηκε με Guillain - Barre, μια σπάνια ασθένεια που κάνει το σώμα να επιτίθεται στον εαυτό του και να καταρρέει. 

Η αδερφή του 23χρονου είπε: «Ήταν πραγματικά τρομακτικό, δεν είχα ακούσει ποτέ για αυτή την ασθένεια. Από ένα σωματικά υγιές και διασκεδαστικό άτομο έχει μετατραπεί σε αδύναμο και μοιάζει με μικρό αγοράκι. Είναι μια τόσο φρικτή ασθένεια που συμβαίνει τόσο γρήγορα και απροσδόκητα και έβαλε τη ζωή του αδερφού μου σε αναμονή». 

Το Guillain-Barre και η θεραπεία 

Η ασθένεια αναπτύσσεται συνήθως μετά από μια μόλυνση, αλλά το ανοσοποιητικό σύστημα δεν την καταπολεμά σωστά, αφού αντί να επιτίθεται στα μικρόβια της, επιτίθεται στο ίδιο το νευρικό σύστημα. 

Συνήθως οι ασθενείς αναρρώνουν σε έναν χρόνο με έναν στους 5 να αντιμετωπίζουν μακροχρόνια προβλήματα, ακόμα και θάνατο. Η οικογένεια του 23χρονου έχει συγκεντρώσει 100 χιλιάδες λίρες με σκοπό να μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο του North Staffordshire Hospital.  

Ταυτόχρονα προσπαθεί να μάθε να περπατά και να μιλάει ξανά με την περίοδο ανάρρωσης του να είναι άγνωστη. Έχει αντιδράσει θετικά στη θεραπεία ανταλλαγής πλάσματος, μια διαδικασία που φιλτράρει το αίμα για να αφαιρέσει τα επιβλαβή αντισώματα που επιτίθενται στα νεύρα και τα άκρα του λειτουργούν ξανά. Επίσης, έχει επανέλθει γ όραση των ματιών του, την οποία είχε χάσει προσωρινά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.