Ποινή φυλάκισης 16 χρόνων επέβαλε σήμερα (19/7) ρωσικό δικαστήριο στον Αμερικανό δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς, κρίνοντάς τον ένοχο για κατασκοπεία.
Η Wall Street Journal, στο πρώτο της σχόλιο για τον 32χρονο δημοσιογράφο, έκανε λόγο για μία «απόφαση παρωδία» στη Ρωσία, με τη δίκη σε βάρος του Γκέρσκοβιτς να ξεκινάει πριν από έναν μήνα.
Ειδικότερα, ξεκίνησε στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ, ενώ οι Ρώσοι εισαγγελείς, όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ισχυρίστηκαν πως ο δημοσιογράφος του αμερικάνικου μέσου είχε συλλέξει μυστικές πληροφορίες έπειτα από εντολές της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) για εταιρεία που κατασκευάζει τεθωρακισμένα για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Είναι ο πρώτος Αμερικανός δημοσιογράφος που συλλαμβάνεται με την κατηγορία της κατασκοπείας στη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
Οι υποθέσεις κατασκοπείας συχνά θέλουν μήνες για να διεκπεραιωθούν και η ασυνήθιστη ταχύτητα με την οποία η δίκη του διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενίσχυσε τις εικασίες ότι είναι πιθανή μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, που θα περιλαμβάνει τον Γκέρσκοβιτς και άλλους Αμερικανούς που κρατούνται στη Ρωσία.
- Μέση Ανατολή: Πλήγματα σε Τεχεράνη, Βηρυτό - Με «πόλεμο φθοράς» απειλεί το Ιράν - LIVE εξελίξεις
- Ηχηρό μήνυμα Λιάγκα σε ΑΝΤ1 και συνεργάτες του: Τα τρία βασικά σημεία
- Κλείνει ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα στις 17:30: Με εντολή της ΕΛΑΣ
- Η ενημέρωση στον Τασούλα, η προτροπή για την ακρίβεια και τα 50 σπίτια του Χατζηδάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.