Μενού
Διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη στο Λονδίνο
Συγκεντρωμένο πλήθος για την Παλαιστίνη στη Downing Street | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σκηνικό μικροέντασης με τραυματισμούς και συλλήψεις καταγράφηκε χθες (28/5) στο Λονδίνο επί της Downing Street όπου, όπως μετέδωσε το Sky News, βρισκόταν σε εξέλιξη στατική διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης και της εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για την Παλαιστίνη στη Downing Street, τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, με τη μία εξ' αυτών σοβαρά στο πρόσωπο αφού χτυπήθηκε από μπουκάλι που πέταξε το πλήθος.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε, επίσης, ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ συνελήφθησαν 40 άτομα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για την Παλαιστίνη.

«Όπως έγινε γνωστό, ο ύποπτος που πέταξε το μπουκάλι στην αστυνομικο, στη Downing Street, δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα» πρόσθεσαν οι Αρχές του Λονδίνου

Η αστυνομία εκτίμησε ότι 8.000 με 10.000 άτομα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στο Γουάιτχολ του Ουέστμινστερ, η οποία οργανώθηκε από συνασπισμό ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Παλαιστινιακή Εκστρατεία Αλληλεγγύης.

Η διαμαρτυρία άρχισε στις 06:00 το απόγευμα και η αστυνομία επέβαλε όρους βάσει του νόμου περί δημόσιας τάξης που απαιτούσαν να λήξει η δράση στις 20:00 το απόγευμα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η «συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων» αποχώρησε την απαιτούμενη ώρα, αλλά περίπου 500 άτομα παρέμειναν και συνέχισαν να διαμαρτύρονται».

Οι Αρχές του Λονδίνου συνέχισαν στην ανακοίνωσή τους: «Οι αστυνομικοί ασχολήθηκαν εκτενώς πριν προβούν σε ορισμένες συλλήψεις για μη συμμόρφωση με τους όρους. Καθώς προχωρούσαν, ορισμένοι από το πλήθος αντιστάθηκαν σωματικά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν βία για να απομακρύνουν όσους είχαν συλληφθεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA