Μενού
Μαχητές των Χούθι
Μαχητές των Χούθι σε διαδήλωση κατά των ΗΠΑ | AP Photos / Hani Mohammed
  • Α-
  • Α+

Ανάληψη ευθύνης υπήρξε για το πυραυλικό χτύπημα που σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα (15/01) στην Ερυθρά Θάλασσα σε πλοίο 95 ναυτικά μίλια ανοικτά του λιμανιού του Άντεν στην Υεμένη.  

Πιο συγκεκριμένα, οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για το επεισόδιο στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν έπληξαν με πύραυλο αμερικάνικο φορτηγό πλοίο στον κόλπο του Άντεν.

Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah ότι διεξήχθη στρατιωτική επιχείρηση, με αρκετούς αντιπλοϊκούς πυραύλους, εναντίον αμερικανικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν», υπογραμμίζοντας ότι οι πύραυλοι πέτυχαν με ακρίβεια τον στόχο τους.

Ο Γιαχία Σαρία αποκάλεσε εξάλλου «εχθρικούς στόχους» τα αμερικανικά και τα βρετανικά πλοία που πλέουν στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Το αμερικανικής ιδιοκτησίας Gibraltar Eagle με σημαία των Νήσων Μάρσαλ υπέστη μικρής έκτασης ζημιά σε ένα αμπάρι του, αλλά συνέχισε το ταξίδι του χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός μεταξύ των μελών του πληρώματος, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Eagle Bulk Shipping.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA