Μενού
Ο Κρίστινα Μιτσκόσκι
Ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Προκλήσεων συνέχεια από πλευράς Βόρειας Μακεδονίας, με τον αρχηγό του VMRO-DPMNE και μελλοντικό πρωθυπουργό, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, να αποκαλεί για ακόμη μία φορά τη χώρα του «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο Μιτσκόσκι απηύθυνε, συγκεκριμένα, μήνυμα με αφορμή την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου, όπου επανέλαβε τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για τη σημερινή εορτή, την Ημέρα των Πανσλάβων φωτιστών, των Αγίων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου» σημείωσε ο Μίτσκοσκι, σε γραπτό μήνυμά του, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματός του.

Στις 24η Μαΐου εορτάζονται στη Βόρεια Μακεδονία (όπως και σε άλλες σλαβικές χώρες) οι αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος, γνωστοί και ως φωτιστές των Σλάβων. Η σημερινή είναι ημέρα αργίας στη Βόρεια Μακεδονία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA