Μενού
 
@water_tower_conversion
  • Α-
  • Α+

Ο Χαντ ήταν ένας εργάτης εργοστασίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά άλλαξε τη ζωή του όταν έπεσε πάνω σε μια εγκαταλελειμμένη δεξαμενή νερού. Αυτός ο πύργος νερού του τράβηξε τόσο πολύ το ενδιαφέρον που ήθελε να τον μεταμορφώσει. 

«Ήταν σε απόσταση 20 μιλίων από το μέρος που έμενα, άρα σχετικά κοντά. Ήταν ευκαιρία σε μια καλή τιμή για το μέγεθος του και τη γη που το συνόδευε. Μάλλον, όλοι πίστευαν ότι δεν θα συμβεί κάτι και ότι απλώς ήμουν τρελός. Αλλά αν ήταν εύκολο όλοι θα το έκαναν, έτσι δεν είναι;» είπε ο Χαντ. 

Αγόρασε τον πύργο για 150 χιλιάδες λίρες τον Νοέμβριο του 2019, ο οποίος ήταν παραιτημένος από τις αρχές του 2000 και ήταν άδειος για πολλά χρόνια. 

Το εσωτερικό του πύργου 

Μέσα υπήρχε ένας μεγάλος χώρος που δεν είχε δωμάτια, καθόλου εσωτερικούς τοίχους και καθόλου παράθυρα. Το μόνο που υπήρχε μέσα ήταν μερικοί ηλεκτρικοί πίνακες και σωλήνες νερού.

«Όταν το είδα για πρώτη φορά ήταν δύσκολο να το περιγράψω. Χωρίς παράθυρα και σκάλες. Έπρεπε να ανέβεις μια σκάλα στο κέντρο του πύργου για να φτάσεις στην κορυφή της δεξαμενής. Σχεδόν φανταζόμουν τη διάταξη, η οποία δεν απέχει πολύ από αυτό που είναι σήμερα» είπε στον Business Insider.

Ο Χαντ ξεκίνησε τις εργασίες για τη μεταμόρφωση του χώρου τον Δεκέμβριο του 2019 και για 2,5 χρόνια σε συνεργασία με αρχιτέκτονες και οικοδόμους έκανε τη διαφορά. 

Πούλησε τα πάντα 

«Συνέχισα να εργάζομαι με πλήρη απασχόληση τους πρώτους έξι μήνες και μετά πούλησα το σπίτι μου, παράτησα τη δουλειά μου και ξεκίνησα να ασχολούμαι μόνο με αυτό».

Τον Ιούλιο του 2020 μετακόμισε σε ένα τροχόσπιτο και αρχικά έμενε εκεί και μετά στο σπίτι της κοπέλας του. «Ήμουν σαν εργάτης, κάνοντας μερικά κομμάτια από τη μεταμόρφωση αλλά και τη διαχείριση του έργου. Είχα τρία ενοικιαζόμενα ακίνητα στο παρελθόν τα οποία είχα βάψει μόνος, τα διακόσμησα, θα μπορούσα να βοήθησω και στις κουζίνες και τα μπάνια, αλλά δεν ασχολούμουν με αυτό». 

Παρόλο που είχε κάποια εμπειρία είπε πως αυτό το έργο ήταν «δύο επίπεδα παραπάνω».

Πόσα χρήματα ξόδεψε 

Υπολογίζει πως ξόδεψε συνολικά περίπου 600 χιλιάδες λίρες (694.000 ευρώ) ενώ μετακόμισε στον πύργο του όταν τον ολοκλήρωσε το 2022

Το σπίτι είναι πλέον τριώροφο με μια λευκή βάση και το υπόλοιπο είναι μαύρο με τεράστια παράθυρα. 

Μιας και το κτίριο είναι σε κυκλικό σχήμα τα παράθυρα δίνουν μια πανοραμική θέα με τη μαύρη επένδυση να ξεχωρίζει ιδιαίτερα.

«Η μαύρη επένδυση στο εξωτερικό, η λευκή στο κάτω μέρος, η διάταξη στο εσωτερικό, τα παράθυρα και άλλα πράγματα ήταν όλες δικές μου ιδέες. Συμμετείχε ένας αρχιτέκτονας, αλλά σχεδίασαν το 90%- 95% από αυτό που είχα εγώ οραματιστεί» είπε ο Χαντ. 

Στον πρώτο χώρο έχει τοποθετήσει φυτά, μέρη για τα ρούχα του και στο κέντρο του κυκλικού χώρου υπάρχει ένα μπάνιο. 

Το αγαπημένο μέρος του Χαντ στο σπίτι είναι το κύριο μπάνιο που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο. Εκεί είναι όλα μαύρα από το πάτωμα ως τον τοίχο και έχει μια διπλή λεκάνη, διπλό ντους και μια ανεξάρτητη μπανιέρα μπροστά από ένα τεράστιο παράθυρο που έχει θέα την πρασινάδα

«Είμαι χαρούμενος με αυτό γιατί είναι αρκετά τολμηρό εγχείρημα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα είναι πολύ σκοτεινό ή θα μοιάζει λίγο με σπήλαιο, αλλά έχει μεγάλα παράθυρα, ωραία θέα, και γενικά λειτούργησε πολύ ωραία».

Το κύριο σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα βρίσκονται στον τρίτο όροφο όπου στο ταβάνι υπάρχει ένα κυκλικό παράθυρο

«Επειδή ήθελα να διατηρήσω την αρχική οροφή εκτεθειμένη στο εσωτερικό, όλη η μόνωση στην οροφή και τους τοίχους έπρεπε να γίνει στο εξωτερικό της αρχικής κατασκευής από σκυρόδεμα. Όταν κοιτάξετε προς τα κάτω μέσα στην τραπεζαρία στον τελευταίο όροφο και αν κοιτάξετε ψηλά από το μπάνιο του ισογείου, μπορείτε να δείτε τον αρχικό άξονα πρόσβασης με τη σκάλα ακόμα μέσα του». 

Ο Χαντ είπε πως ένα από το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να βεβαιωθεί ότι τα φωτιστικά ταίριαζαν στους καμπυλωτούς τοίχους.

«Τίποτα δεν προορίζεται να είναι στρογγυλό, είναι όλα ειδικά κομμάτια». 

Θέλει να πουλήσει το σπίτι 

Ο Χαντ είπε πως πούλησε το πρώτο του σπίτι και δανείστηκε χρήματα από τους γονείς του για να φτιάξει το φρούριο της πολυτέλειας. Τώρα πλέον θέλει να πουλήσει το σπίτι για να ξεπληρώσει τους γονείς του και έχει σκοπό να ξεκινήσει ένα νέο έργο μετά.

«Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, κάτι με δυνατότητες. Μου αρέσει να είναι λίγο διαφορετικό, αλλά ποτέ δεν θα είναι σαν αυτό. Αυτό είναι ένα μεγάλο, τεράστιο έργο». 

Το σπίτι βρίσκεται στο Devon της Αγγλίας και εκτιμάται ότι αξίζει 1,8 εκατομμύρια λίρες, αλλά ο Χαντ λέει πως δεν θέλει να το πουλήσει για λιγότερο από 2 εκατομμύρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA