Μενού
Αεροπλάνο
Αεροπλάνο | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Τέλος στους ομηρικούς καβγάδες στα αεροπλάνα επιχειρεί να βάλει η απόφαση για την ανάκληση των καθισμάτων. 

Φαίνεται πως οι αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να βάλουν τέλος στους καβγάδες στις πτήσεις που πυροδοτούνται επειδή ο μπροστινός επιβάτης βάζει σε ανάκληση το κάθισμα με αποτέλεσμα όποιος βρίσκεται από πίσω να στριμώχνεται. 

Έτσι λοιπόν, κάποιες αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τον βαθμό ανάκλησης των καθισμάτων τους ή έχουν καταργήσει την δυνατότητα. Μάλιστα υπάρχουν εταιρείες που έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα καταργώντας εντελώς τέτοια καθίσματα, από το 2004 κιόλας.

Η νέα τάση μάλιστα είναι τα προ-ανακλινόμενα καθίσματα, τα οποία είναι ρυθμισμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε η γωνία τους να είναι μεταξύ πρόσθιας και πλήρως ανακλινόμενης θέσης, για να βολεύεται όποιος θέλει να κοιμηθεί, χωρίς να χάνει την υπομονή του όποιος κάθεται στην πίσω θέση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η Delta μείωσε την κλίση των καθισμάτων της στις δύο ίντσες το 2019, όπως και οι United, American Airlines και Southwest Airlines. Η Finnair λάνσαρε ακόμη και νέα καθίσματα business class τα οποία δεν μπορούσαν να ρυθμιστούν, ενώ οι πτήσεις της British Airways με διάρκεια μικρότερη των τεσσάρων ωρών διαθέτουν επίσης αυτά τα καθίσματα.

Οι εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων πάντως είναι μάλλον απίθανο να καταργήσουν τα καθίσματα με ανάκληση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA