Μενού
erntogan
Ερντογάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Παραμονές της κρίσιμης συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «με την Ελλάδα είμαστε φίλοι για πολλές δεκαετίες».

Ο Τούρκος πρόεδρος, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή για την τοποθέτηση Ερντογάν για τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα, στάθηκε ερώτηση για τις επιφυλάξεις του Μπομπ Μενέντεζ σχετικά με το κατά πόσο απειλεί η Άγκυρα την ελληνική ασφάλεια.

Ο Ερντογάν απάντησε κατηγορηματικά:«Ο κ. Μενέντεζ δεν είναι πολύ εξοικειωμένος με την Τουρκία. Ούτε με τον Ταγίπ Ερντογάν. Είμαστε φίλοι με την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες. Δεν έχουμε υπάρξει σε αντίπαλα στρατόπεδα ο ένας εναντίον του άλλου.

Φαίνεται ότι ο κ. Μενέντεζ, έχει μία εχθρική προσέγγιση προς την Τουρκία και επιχειρεί να μας σύρει προς συγκεκριμένες συζητήσεις της επιλογής του. Αλλά δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος σε κάτι τέτοιο. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι αυτό που βγάζουν προς τα έξω».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την πώληση των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία και τη στήριξη της Άγκυρας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι δύο θέματα που δεν συνδέονται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA