Μενού
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βουλή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Θέμα αποστρατικοποίησης νησιών του ανατολικού Αιγαίου έθεσε –με σχετική της ανακοίνωση– η Τουρκία, την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε μήνυμα στους διαφωνούντες της ενίσχυσης της πολεμικής βιομηχανίας.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν απαντώντας στις επικρίσεις των εγχώριων μέσων ενημέρωσης για την απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα, ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανίας, αναφέροντας πως «χωρίς αυτήν, θα έρχονται κάτι μίζεροι και θα μας κάνουν μαγκιές».

«Με την αμυντική μας βιομηχανία ναυπηγήσαμε το δικό μας αεροπλανοφόρο; Ναι, το κάναμε. Με την αμυντική μας βιομηχανία κατασκευάσαμε τα δικά μας ρομπότ; Ναι, το κάναμε. Και θα το κάνουμε, διότι χωρίς αυτά δεν μπορείς να είσαι ένακράτος» συνέχισε ο Ερντογάν.

«Όταν είχαμε έρθει στην εξουσία, η παραγωγή της αμυντικής μας βιομηχανίας έφτανε στο 20%, τώρα είμαστε στο 80%. Από εκεί φτάσαμε στο σημείο αυτό, στόχος μας είναι το 100%. Αν δεν το κάνεις αυτό, ο κάθε μίζερος θα έρχεται μπροστά σου και θα σου κάνει μαγκιές» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, η Τουρκία έθεσε και θέμα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο, λόγω των ασκήσεων που εκτελεί στην ευρύτερη περιοχή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA