Κατά των ΗΠΑ στρέφεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο την επίθεση στην Άγκυρα, αναφέροντας ότι χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή για την ασφάλεια του Ισραήλ.
«Η τρομοκρατική ομάδα που εκμεταλλεύεται την αστάθεια στη Συρία σπαταλά τις προσπάθειές της για να επιδιώξει την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών», είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους και υπογράμμισε:
«Είναι πλέον γνωστό ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά τους συμφέροντα και για την ασφάλεια του Ισραήλ».
Είπε ότι η Τουρκική Δημοκρατία έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του ΟΗΕ για την επιβολή συνολικού εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, καθώς οι εντατικοποιημένες επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο εξακολουθούν να στοιχίζουν εκατοντάδες ζωές κάθε μέρα.
Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι ο αριθμός των χωρών που υποστηρίζουν την έκκληση της Άγκυρας για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ αυξάνεται. «Ελπίζουμε να το πετύχουμε αυτό ως Συμμαχία της Ανθρωπότητας και να ανοίξουμε την πόρτα για μια διαρκή ειρήνη», πρόσθεσε.
Σχετικά με την επίθεση του PKK στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στην Άγκυρα, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 22, σημείωσε ότι η Τουρκική Δημοκρατία συνεχίζει τις προσπάθειές της για να «στεγνώσει πλήρως την τρομοκρατία στην πηγή της».
Μετά την επίθεση, ο τουρκικός στρατός και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK/YPG στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.
«Οι τρομοκράτες είναι μαριονέτες. Στόχος μας είναι μια Τουρκική χωρίς τρομοκρατία», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Δεν θα συμβιβαστούμε σε αυτό». «Το PYD/YPG, το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής ομάδας του PKK, προορίζεται να εγκαταλειφθεί, να μείνει απομονωμένο», πρόσθεσε.
Η τρομοκρατική ομάδα που «εκμεταλλεύεται την αστάθεια στη Συρία σπαταλά τις προσπάθειές της για να επιδιώξει την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών», πρόσθεσε.
Στην 40ετή τρομοκρατική εκστρατεία του κατά της Τουρκίας, το PKK -που έχει καταχωριθεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ- ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.