Μενού
Επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο
Ζημιές στο ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα | Glomex - @ΣΚΑΙ
  • Α-
  • Α+

Το φως της δημοσιότητας βλέπει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μία φωτογραφία ντοκουμέντο από το χτύπημα των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, επίθεση που έλαβε χώρα νωρίτερα, σήμερα, 40 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Ειδικότερα, το ελληνόκτητο πλοίο υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, δέχθηκε σήμερα επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, με τη φωτογραφία να αποτυπώνει το σημείο, όπου ο πύραυλος των Χούθι προσέκρουσε στο φορτηγό πλοίο δημιουργώντας κρατήρα στη λαμαρίνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το πλοίο συνεχίζει προς τον τελικό του προορισμό.

Άξιο αναφοράς είναι ότι πλοίο της ίδιας εταιρείας είχε δεχθεί παρόμοια επίθεση πριν από μία εβδομάδα στο ίδιο σημείο, χωρίς όμως να σημειωθούν ζημιές ή τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι αναφορές

Νωρίτερα, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε πως έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης.

Αργότερα, καθησύχασε με τη σειρά της, αναφέροντας πως παρότι το πλοίο έγινε στόχος δυο πυραύλων, δεν χτυπήθηκε, το πλήρωμα είναι σώο και συνεχίζει την πορεία προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA