Μενού
  • Α-
  • Α+

Ούτε στους Βρετανούς άρεσε η ξαφνική απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει το ραντεβού του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το X (πρώην Twitter) γέμισε με σχόλια που καυτηριάζουν τη στάση του βρετανού πρωθυπουργού, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών.

«Τι έχει συμβεί στη Βρετανία; Ο Σούνακ ακυρώνει μια συνάντηση με τον Μητσοτάκη επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε τις αιώνιες απαιτήσεις για τα Ελγίνεια Μάρμαρα ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο. Εν μέσω πολέμου στην Ήπειρο και κρίσης στη Μέση Ανατολή, σε αυτό εστιάζει ο Σούνακ;» γράφει ο Stanley Pignal.

«Τι ερασιτέχνης είναι ο Σούνακ! Μεγάλα τμήματα της βρετανικής κοινωνίας συμπεριλαμβανομένου του κόμματος των Τόρις υποστηρίζουν την άνευ όρων επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Κάντε το σωστό και κάντε μια συμμαχία. Δώστε τα πίσω!» δηλώνει ο δημοσιογράφος Paul Mason.

«Αυτό είναι αξιολύπητο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τη μακροπρόθεσμη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και ο δικός μας πρωθυπουργός πετάει τα ''παιχνίδια'' του από το καροτσάκι σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κερδίσει την εύνοια των ξενοφοβικών συντακτών σε ταμπλόιντ. Τι μικρή, θλιβερή χώρα» έγραψε ένας άλλος χρήστης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA