Μενού
fotia
Φωτιά | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η υπηρεσία Copernicus για τις φωτιές που έπληξαν φέτος την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα, σε νεότερη ανάρτησή του.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι εκτάσεις που έχουν καεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις αρχές του έτους έως τις 26 Αυγούστου είναι κατά 44,2% μεγαλύτερες σε σύγκριση με τον μέσο όρο της περασμένης δεκαπενταετίας. Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι οι εκτάσεις που έχουν πληγεί φετός αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια στρέμματα, ενώ σε 13 από τα 27 κράτη μέλη η φετινή χρονιά είναι χειρότερη από τη μέση επίδοση της περιόδου 2006-2022.

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα

Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και τη Δαδιά να είναι πλέον η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισε η τήρηση δεδομένων στην ΕΕ.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Copernicus προδίδουν πως το πρόβλημα είναι ευρύτερο, καθώς σχεδόν σε όλες οι μεγάλες μεσογειακές χώρες, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, οι σωρευτικές φετινές καταστροφές είναι εκτενέστερες σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων 15 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA