Μενού
Be'eri.jpg
Το κιμπούτς Be'eri. | AP Photo/Ohad Zwigenberg
  • Α-
  • Α+

Τουριστική ατραξιόν έχει γίνει ο τόπος σφαγής για πάνω από 100 Ισραηλινών από τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. Το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος όταν φτάνει στο κιμπούτς Be'eri είναι μια πορτοκαλί πινακίδα που γράφει: «Προς τουριστικές τοποθεσίες», σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Daily Mail.

Να σημειωθεί ότι το κιμπούτς Be'eri ήταν ένας από τους δεκάδες ισραηλινούς οικισμούς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα που δέχτηκαν επίθεση από τρομοκράτες τα ξημερώματα του Μαύρου Σαββάτου.

Περισσότεροι από το ένα δέκατο των ανδρών, γυναικών και παιδιών που ζούσαν στο κιμπούτς δολοφονήθηκαν, καθώς κοιμόντουσαν στα σπίτια τους όταν οι ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στον οικισμό τους.

Φρίκη στο κιμπούτς

Τέσσερις μήνες από την πιο θανατηφόρα ημέρα στην ιστορία της χώρας, οι τουρίστες μπαίνουν στα ερείπια αυτών των σπιτιών, τα περισσότερα εκ των οποίων εξακολουθούν να έχουν τρύπες στους τοίχους από σφαίρες.

Η Daily Mail αποκάλυψε ότι στην περιοχή φτάνουν τουριστικά λεωφορεία, γεμάτα με πολίτες από όλο τον κόσμο, εξοπλισμένους με ακριβές κάμερες.

Ενθουσιασμένοι στο κιμπούτς

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, οι τουρίστες φτάνουν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, όπου δολοφονήθηκαν αρκετοί αθώοι πολίτες και «φλυαρούν ενθουσιασμένοι καθώς περιμένουν να τους επιτραπεί η είσοδος», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Οι εκδρομές, που διοργανώνονται από ιδιωτικές εταιρείες, μεταφέρουν τους τουρίστες σε σπίτια απέναντι από το κιμπούτς, που γλίτωσαν από το μένος των τρομοκρατών.

Το φρουραρχείο στην περιοχή είναι τώρα επανδρωμένο με ένοπλους φρουρούς των IDF (Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ), οι οποίοι αφήνουν πλήθος τουριστών να εισέλθουν στο κιμπούτς «με ένα βαριεστημένο κούνημα του χεριού», σύμφωνα με την Daily Mail.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA