Μενού
Εντοπίστηκαν δεκάδες πτώματα σε αποσύνθεση σε γραφείο τελετών
Εντοπίστηκαν δεκάδες πτώματα σε αποσύνθεση σε γραφείο τελετών | AP Photo/David Zalubowski
  • Α-
  • Α+

Η αποτρόπαια αποκάλυψη σε γραφείο τελετών στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όπου εντοπίστηκαν περίπου 200 πτώματα, στοιβαγμένα και σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης, οδήγησε σε σημαντικές εξελίξεις στην Πολιτεία. 

Σε πολλές περιπτώσεις, συγγενείς των νεκρών είχαν λάβει τις στάχτες των αγαπημένων τους, για να μάθουν, τελικώς, πως η τέφρα που σκόρπισαν ή είχαν κρατήσει στα σπίτια τους δεν ανήκαν στους δικούς τους. 

Μήνες μετά την τραγική αποκάλυψη στο γραφείο, ήρθε να προστεθεί και η ανακάλυψη του πτώματος μίας γυναίκας, που είχε αφεθεί για μήνες μέσα σε μία νεκροφόρα.

Ο σύζυγός της είχε λάβει στάχτες κάποιου άλλου. Προσπάθησε να φανεί δυνατός για τα παιδιά του, αλλά το γεγονός τον συντάραξε. 

«Έχω κλάψει πολλές φορές γι' αυτήν. Μετά από 18 μήνες νόμιζα ότι είχα τελειώσει με αυτό, αλλά άρχισαν όλα από την αρχή» σημείωσε ο ίδιος. «Πιθανότατα δεν θα είχα μάθει για το πτώμα της γυναίκας μου, αν δεν έκαναν έξωση (σ.σ. στον ιδιοκτήτη του γραφείου)». 

Μία μητέρα είχε λάβει τεφροδόχο με τις στάχτες του παιδιού της και όταν ενημερώθηκε πως δεν ήταν δικές της, αρνήθηκε πεισματικά να το πιστέψει. 

«Ήταν φριχτό» είπε. Η αστυνομία χρειάστηκε να της επιβεβαιώσει πολλές φορές πως τα λείψανα της κόρης της ήταν μεταξύ των περίπου 200 που εντοπίστηκαν στο γραφείο τελετών το 2023. 

Με φόντο όλα τα παραπάνω, οι πολιτειακοί νομοθέτες παρουσίασαν χθες, Δευτέρα (4/3), νομοσχέδιο για τη λειτουργία των γραφείων τελετών. Μεταξύ άλλων, ορίζει απαιτήσεις για την αδειοδότηση, αλλά και τρόπους λειτουργίας. 

«Πάρα πολλές οικογένειες του Κολοράντο χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν την αποτρόπαια και απαράδεκτη πραγματικότητα ότι τα λείψανα των αγαπημένων τους προσώπων είχαν κακομεταχειριστεί, χαθεί, φροντιστεί ακατάλληλα, πωληθεί και δεν είχαν γίνει καθόλου σεβαστά» δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντίλαν Ρόμπερτς, ένας από τους υποστηρικτές του νομοσχεδίου, σε συνέντευξη Τύπου.

«Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο» συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA