Χειροβομβίδα μέσα σε μπαρ σε συνοικία της πόλης Γκρενόμπλ στη Γαλλία έριξε άγνωστος το βράδυ της Τετάρτης (12/2) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 θαμώνες, εκ των οποίων οι 2 σοβαρά.
«Κάποιος μπήκε, πέταξε χειροβομβίδα, δεν είπε ούτε λέξη απ’ ό,τι φαίνεται, μετά τράπηκε σε φυγή», είπε στον Τύπο ο εισαγγελέας Φρανσουά Τουρέ ντε Κουρσί.
«Τίποτα δεν μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι η επίθεση συνδέεται με την τρομοκρατία», πρόσθεσε στη συνέχεια, ενώ έκανε λόγο για «πράξη ακραίας βίας» που «θα μπορούσε να έχει σχέση με ξεκαθάρισμα λογαριασμών».
«Το πρόσωπο που έριξε τη χειροβομβίδα φέρεται να ήταν επίσης οπλισμένο με Καλάσνικοφ, όμως αυτό μένει να εξακριβωθεί. Δεν είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε αυτό το όπλο. A priori, οι ζημιές προκλήθηκαν από την έκρηξη της χειροβομβίδας», εξήγησε ο εισαγγελέας.
«Πολλοί οι θαμώνες στο μπαρ»
Τη στιγμή που ανατινάχτηκε η χειροβομβίδα, στο κατάστημα βρίσκονταν «πολλοί πελάτες», σύμφωνα με τον ίδιο.
Η έκρηξη έγινε στη συνοικία του Ολυμπιακού Χωριού, στην οποία δίνουν γενικά προτεραιότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας, στο νότιο τμήμα της Γκρενόμπλ.
Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι η σύνδεση με τη διακίνηση ναρκωτικών, κατά τον εισαγγελέα.
Ο απολογισμός περί τις 23:00 (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) έκανε λόγο για κάπου δώδεκα ανθρώπους στους οποίους προσφέρθηκαν φροντίδες από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, που έσπευσαν επιτόπου μαζικά, ανάμεσά τους δυο σοβαρά τραυματισμένους, που πάντως δεν θεωρείται πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, πάντα κατά τον εισαγγελέα.
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Εγκλωβισμένος στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη: «Δεν υπάρχει πρεσβεία»
- Γιατί η Ελλάδα επιλέγει την Κάρπαθο για ανάπτυξη συστοιχίας Patriot - Η στρατηγική σημασία για το Αιγαίο
- Πόσα καταφύγια έχει η Ελλάδα: Πού βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.