Μενού
amil
Εμίλ | Alpha / Glomex
  • Α-
  • Α+

Στο ακροδεξιό παρελθόν των γονέων του Εμίλ, του δίχρονου αγοριού που εξαφανίστηκε από το σπίτι των παππούδων του πριν περίπου μία εβδομάδα στη νότια Γαλλία, στρέφονται οι έρευνες των Αρχών.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η εξονυχιστική έρευνα στη γύρω περιοχή του μικρού χωριού Haut-Vernet, νότια της Γκρενόμπλ, δεν απέφερε καρπούς και οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση στρέφουν τις έρευνές του και σε άλλα μέρη, ενώ δεν αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν ήταν και η δράση των γονιών του Εμίλ, οι οποίοι συνδέονται τόσο με φασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις όσο και με τον Ερίκ Ζεμούρ.

Η Action Francaise, ο Ζεμούρ και η επίθεση σε μετανάστες

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του εξαφανισμένου αγοριού Κολομπάν Σολέιγ, 26 ετών, συνελήφθη για επίθεση εναντίον αλλοδαπών το 2018. Εμφανίστηκε ενώπιον δικαστών στην Aix-en-Provence και αφέθηκε ελεύθερος αφού δεσμεύτηκε να διατηρήσει την ειρήνη, όπως επιβεβαίωσαν πολλαπλές νομικές πηγές που επικαλείται το βρετανικό έντυπο.

Εκείνη την εποχή, ο Soleil συνδεόταν με την Action Francaise, τη διαβόητη ακροδεξιά εθνικιστική και βασιλική οργάνωση, καθώς και με τη νεοφασιστική Bastion Social. Τρία χρόνια αργότερα, το 2021, τόσο ο Σολέιγ όσο και η σύζυγός του, Μαρί, ήταν υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές στην περιοχή της Μασσαλίας με το κόμμα Reconquest του Ερίκ Ζεμούρ, του καταδικασμένου ρατσιστή και ισλαμοφοβικού πολιτικού που προσπάθησε να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας πέρυσι.

Προεκλογικά οι γονείς του αγοριού εμφανίζονταν ως «φίλοι του Ερίκ Ζεμούρ» που ήθελαν να «καθαρίσουν το σύστημα».

Πηγή που συμμετείχε στην αναζήτηση του Εμίλ δήλωσε, σύμφωνα με τη Daily Mail: «Κάνεις πολλούς εχθρούς όταν είσαι σύμμαχος του Ερίκ Ζεμούρ και ομάδων όπως η Action Francaise και η Bastion Social». «Καμία θεωρία για την εξαφάνιση του Εμίλ δεν έχει αποκλειστεί, οπότε φυσικά εξετάζεται αυτό το ιστορικό. Ενδέχεται να συνδέεται με απαγωγή με πολιτικούς εχθρούς», ανέφερε ακόμα.

Και οι δύο γονείς δέχθηκαν αυτή την εβδομάδα λεκτική επίθεση από την πρώην υπουργό Οικογένειας και Παιδιών της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο Σολέιγ είχε «ένα πολύ ανησυχητικό προφίλ».

Η κ. Ρουαγιάλ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, έγραψε στο Twitter: «Η μητέρα ανακρίθηκε μόνο την Τρίτη; Και ο πατέρας, με ένα πολύ ανησυχητικό προφίλ; Έτσι, δεν εξετάσαμε τη θεωρία του οικογενειακού προβλήματος ή της εκδίκησης; Μια απαγωγή; Γιατί δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί ο συναγερμός για απαγωγή; Πόσο λυπηρό».

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο - Όλα είναι ανοιχτά»

Η έρευνα στην ύπαιθρο για τον αγνοούμενο Εμίλ διακόπηκε το βράδυ της Τετάρτης, μετά από τέσσερις ημέρες. Εκατοντάδες αστυνομικοί και εθελοντές συμμετείχαν σε μια τεράστια επιχείρηση ψάχνοντας στα χωράφια από γη και αέρα.

Ο τοπικός εισαγγελέας Ρεμί Αβόν δήλωσε ότι η «φυσική έρευνα» δεν μπορούσε να προχωρήσει περαιτέρω, επειδή δεν υπήρχε «κανένα ίχνος» του Εμίλ.

Πρόσθεσε όμως ότι «η δικαστική έρευνα για τα αίτια της εξαφάνισης θα συνεχιστεί, ιδίως με την ανάλυση του σημαντικού όγκου πληροφοριών και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες».

Είπε δε ότι εξετάζονται όλες οι πιθανότητες, δηλαδή το αγόρι να δολοφονήθηκε, να απήχθη ή να ενεπλάκη σε ατύχημα. «Όλες αυτές οι θεωρίες είναι ενεργές», δήλωσε ο Αβόν. «Τίποτα δεν έχει αποκλειστεί», είπε ακόμα.

Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι το σπίτι των γονέων του Εμίλ στη νότια πόλη La Bouilladisse, κοντά στη Μασσαλία, ερευνήθηκε από την αστυνομία τη Δευτέρα. Οι γονείς ζούσαν στο σπίτι εδώ και ένα χρόνο, μαζί με τον δίχρονο και τη μικρή του αδελφή, η οποία γεννήθηκε νωρίτερα φέτος.

Η αστυνομία αποκάλυψε επίσης ότι υπήρχαν τουλάχιστον άλλα 10 μέλη της οικογένειας που έμεναν στο σπίτι των Vernet τις ημέρες της εξαφάνισης του Εμίλ.

Αστυνομική πηγή δήλωσε σχετικά: «Πραγματοποιούνταν μια οικογενειακή επανένωση, με αρκετούς θείους και θείες του παιδιού, όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων μερικών ανηλίκων. Ο Εμίλ εθεάθη το πρωί του Σαββάτου, μαζί με άλλα παιδιά».

Ο Αβόν δήλωσε ότι «πΠρος το παρόν δεν έχουμε κανένα στοιχείο, καμία πληροφορία που να μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτή την εξαφάνιση». Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι, καθώς η έρευνα συνεχίζεται, «κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA