Να φύγουν από το Μαλί «το ταχύτερο δυνατό» καλεί τους πολίτες της η Γαλλία, έπειτα από τις συντονισμένες επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο, μεταξύ των οποίων και στην πρωτεύουσα Μπαμακό, σύμφωνα με επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία για τη χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής.
Η κατάσταση ασφαλείας όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραμένει ασταθής και, εν αναμονή της αναχώρησής τους, οι Γάλλοι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι, να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών ενώ παράλληλα να ενημερώνουν τους συγγενείς τους για τις κινήσεις τους, ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Συνίσταται έντονα η αποφυγή οποιουδήποτε ταξιδιού στο Μαλί, αναφέρει ακόμη η οδηγία.
Η σύμμαχος της Αλ Κάιντα στη Δυτική Αφρική και μια αυτονομιστική οργάνωση όπου κυριαρχούν οι Τουαρέγκ έπληξαν την κύρια βάση του στρατού του Μαλί στο αεροδρόμιο της Μπαμακό στη διάρκεια των επιθέσεων το Σάββατο, ενώ εκδίωξαν ρωσικά στρατεύματα που υποστηρίζουν τις κυβερνητικές δυνάμεις από τη στρατηγικής σημασίας πόλης Κιντάλ στον βορρά.
Ο ηγέτης της στρατιωτικής κυβέρνησης του Μαλί δεσμεύθηκε χθες, Τρίτη, να «εξουδετερώσει» όσους ευθύνονται για τις επιθέσεις.
- Ξεκινά η δίκη για την ανθρωποκτονία του 17χρονου Χρήστου στην Αλίαρτο
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Στον εισαγγελέα σήμερα ο 89χρονος που εισέβαλε με καραμπίνα στον ΕΦΚΑ - Πώς τον εντόπισαν στην Πάτρα
- Βόμβα Κούντροου για «Τα Φιλαράκια»: «Άνδρες σεναριογράφοι είχαν φαντασιώσεις με την Άνιστον και την Κοξ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.