Μενού
lepen.jpg
Η Μαρίν Λεπέν. | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/TIAGO PETINGA
  • Α-
  • Α+

Μαζί με άλλους 27 κατηγορούμενους θα δικαστεί η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, για υπόθεση κατάχρησης κονδυλίων της ΕΕ.

Την παραπάνω εξέλιξη ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού, που ουσιαστικά επιβεβαίωσε σχετικά δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η Λεπέν και το κόμμα της αρνούνται τις κατηγορίες. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο πατέρας της Λεπέν, Ζαν - Μαρί.

Η προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία έχει ορισθεί στις 27 Μαρτίου και θα ακολουθήσει η δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Λεπέν: Η έρευνα

Στόχος της έρευνας που ξεκίνησε το 2016 ήταν να εξακριβωθεί εάν το επονομαζόμενο τότε «Εθνικό Μέτωπο» είχε χρησιμοποιήσει κονδύλια που προορίζονταν για βοηθούς ευρωβουλευτών προκειμένου να πληρώσει υπαλλήλους του κόμματος.

«Αμφισβητούμε επισήμως τις κατηγορίες σε βάρος των ευρωβουλευτών μας και των βοηθών τους», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν, ο Εθνικός Συναγερμός (RN).

Επικεφαλής του RN μέχρι το 2021, η Μαρίν Λεπέν διεκδίκησε την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2017 και του 2022, ενώ ενδέχεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα το 2027.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA