Ο 35χρονος οδηγός, ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε σκόπιμα την περασμένη Τέταρτη, το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, στο νησί Ολερόν στη δυτική Γαλλία, φωνάζοντας Αλάχου Άκμπαρ, δήλωσε ότι «μετανιώνει για τις πράξεις του».
Κατά τη διάρκεια της κράτησης του 35χρονου, διενεργήθηκε ψυχιατρική αξιολόγηση, ανέφερε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι «θα διαταχθούν περαιτέρω ψυχιατρικές αξιολογήσεις». Ανέφερε επίσης ότι ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι είχε ασπαστεί τον Καθολικισμό, πριν ασπαστεί το Ισλάμ.
Συνεχίζοντας ο εισαγγελέας επισήμανε ότι η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία «έκρινε ότι το εν λόγω άτομο, το οποίο περιγράφηκε από τους στενούς του φίλους ως χρήστης πολλών ναρκωτικών ουσιών και υπό την επήρεια κάνναβης κατά τη στιγμή των γεγονότων, έκανε ασυνάρτητες δηλώσεις κατά τη διάρκεια της κράτησης του, που χαρακτηρίζονταν από διαταραχές προσωπικότητας, και δεν ενέταξε τις πράξεις του σε ένα πλαίσιο τζιχαντισμού».
Δύο από τους τραυματίες της επίθεσης παραμένουν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ανέφερε τέλος ο εισαγγελέας, κατά το ΑΜΠΕ.
- 2 αποδείξεις από το «Βρώμικο '89»: Πόσες δραχμές θέλαμε για ένα τραπέζι στις διακοπές και μπεργκεράκι;
- Ομπρέλες μόνο για μωρά και παππούδες: Μία παραλία στη Σαρδηνία το «ξεχείλωσε» με τους κανόνες
- Ο Τραμπ κομπάζει για την «μυστική αποστολή» για να μείνει ανοιχτό το Ορμούζ αλλά οι NYT τον προσγειώνουν
- Το πικρό και μοναχικό «φινάλε» της Σαπφώς Νοταρά – Ήταν νεκρή δύο ημέρες όταν την βρήκαν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.