Το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία αναμένεται να φτάσει στο 67,5%, αριθμός ρεκόρ δεκαετιών, σύμφωνα με εκτίμηση του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ipsos.
Μέχρι τις 18:00 ώρα Ελλάδας η προσφυγή στις κάλπες ανερχόταν στο 59,39%, ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών. Το ποσοστό αυτό επί του παρόντος είναι κατά 20 μονάδες μεγαλύτερο από τον πρώτο γύρο των εκλογών του 2022, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τη Ipsos, η συμμετοχή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη από τις εκλογές του 1978, με εξαίρεση τις εκλογές του 1986 που διεξήχθησαν σε ένα γύρο.
Εκλογές: Ρεκόρ συμμετοχής με κερδισμένη την ακροδεξιά
Αναφορικά το 2022 η αντίστοιχη συμμετοχή ήταν στο 39,42%, ενώ το 2017 ήταν στο 40,75.%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμμετοχή σε βουλευτικές εκλογές από το 1978.
Όπως ενημερώνει και το Al Jazeera, ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους είχε ψηφίσει μέχρι τις 10:00 (ώρα Γκρίνουιτς), με 49,3 εκατομμύρια άτομα να είναι εγγεγραμμένα ως ψηφοφόροι.
Δυστυχώς όμως για τον Εμανουέλ Μακρόν, εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές δημοσκοπήσεις στη Γαλλία, όπου η Μαρίν Λεπέν φαίνεται να είναι πρώτη και ο Μακρόν τελευταίος και «καταϊδρωμένος», θα είναι η πρώτη φορά που η χώρα, η οποία «γέννησε» τη σύγχρονη Δημοκρατία και τον Διαφωτισμό, θα έχει ακροδεξιά κυβέρνηση μετά τους Ναζί και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
- Ομαδικός βιασμός στα Χανιά: Ενώπιον ανακριτή οι κατηγορούμενοι - Σοκαριστικά βίντεο στο κινητό του ενός
- Παναγόπουλος: Η πρώτη αντίδραση για τα αδήλωτα εισοδήματα - «Μακάρι να είχα 3 εκ. ευρώ»
- Συγκλονίζει η Ηλιάδη για την κακοποίηση από τον Λαζαρίδη: «Φοβόμουν για το παιδί που είχα στην κοιλιά μου»
- Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Η γυναίκα του χαροπαλεύει κι αυτός ζήτησε 1.000€ για συνέντευξη»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.