Μενού
Υποστηρικτές των Σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές
Υποστηρικτές των Σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές | AP
  • Α-
  • Α+

Σε μία ιστορική συμβολή δυνάμεων, κόμματα του αριστερού χώρου στη Γαλλία συμφώνησαν σε κοινή εκλογική συμμαχία που ακούσει στο όνομα «Λαϊκό Μέτωπο», για τη συμμετοχή στις πρόωρες εθνικές εκλογές που ανήγγειλε ο πρόεδρος Μακρόν.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, αποτυπωμένη στην πανηγυρική νίκη του σχηματισμού της Μαρίν Λε Πεν στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με το TV5 Monde.

Μάλιστα, το επονομαζόμενο «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» ανακοίνωσε πως έχει «σφραγίσει» ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, ενώ τη σύνθεσή του επιδοκίμασε και ο πρώην πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Λαϊκό Μέτωπο: Το στοίχημα των εθνικών

«Με ένα νέο πρόγραμμα διακυβέρνησης και νέες υποψηφιότητες ανά εκλογική περιφέρεια της Γαλλίας, οι πολιτικές δυνάμεις που συναπαρτίζουν το νέο Λαϊκό Μέτωπο δίνει "ραντεβού" με τις Γαλλίδες και τους Γάλλους στις επερχόμενες 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου», αναφέρει ο σχηματισμός με ανάρτηση στα social media.

Μετέχοντες στον νέο σχηματισμό είναι οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι, το Κομμουνιστικό Κόμμα καθώς και η Ανυπότακτη Γαλλία.

«Στηρίξτε μας και ενώστε τις δυνάμεις σας με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο. Η ελπίδα είναι εδώ», αναφέρει καταληκτικά η ανακοίνωση.

Ο σχηματισμός θα έρθει αντιμέτωπος με το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση (RN), που σήμερα προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ενώ το στρατόπεδο του Εμμανουέλ Μακρόν αγωνίζεται να βρει μία θέση ανάμεσα στους δύο αντιπάλους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA