Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) κερδίζει τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία νικώντας τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν που οι δημοσκοπήσεις τον έδιναν πρώτο.
Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων ο επικεφαλής του NFP Ζαν Λικ Μελανσόν υποστήριξε πως η Γαλλία «απέτρεψε την χειρότερη λύση» και τόνισε πως δεν έχει καμία διάθεση να συνεργαστεί με τον Εμανουέλ Μακρόν.
Πρόσθεσε πως ο Εμανουέλ Μακρόν θα πρέπει να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο που «θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, όλο το πρόγραμμα του».
Η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων έφερε τεράστια ανακούφιση σε μεγάλο αριθμό των πολιτών που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γαλλίας για να πανηγυρίσουν.
Χαμογελώντας και κρατώντας γαλλικές σημαίες, αρκετοί είχαν υψωμένες τις γροθιές τους με αίσθημα ανακούφισης για το γεγονός ότι η ακροδεξιά τερματίζει τρίτη.
Οι πανηγυρισμοί στη Γαλλία:
- Σύγκρουση ελικοπτέρων στη Ψάθα: Όσα είπε ο τραυματίας - «Δεν ακούστηκε το ηχητικό προειδοποίησης»
- «Καλύτερος και από τη Βέρρα»: Ο Τσουβέλας πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε σε πανηγύρι
- Ο Νίνης πήγε να αναλύσει την τακτική του ΠΑΟ και τα μπεκ τον έκαναν λούτσα σε Live μετάδοση
- Αεροπορική χρεώνει και τις χειραποσκευές στα ντουλάπια της καμπίνας - Αντιδράσεις από τους επιβάτες
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.