Μενού
Γάλλος serial killer εμφανίστηκε σε τηλεπαιχνίδι
Γάλλος serial killer εμφανίστηκε σε τηλεπαιχνίδι | Tout le monde veut pendre sa place
  • Α-
  • Α+

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις σχετικά με Γάλλο serial killerπου εμπλέκεται σε δεκάδες περιπτώσεις βιασμού - ακόμα και ανηλίκων - και δολοφονιών, ο οποίος εμφανίστηκε σε τηλεπαιχνίδι ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε για 35 χρόνια.

Ο Francois Verove κρίνεται ως ένας από τους πλέον διαβόητους εγκληματίες της Γαλλίας. Εκμεταλλευόμενος το ότι εργαζόταν στην αστυνομία, είχε παρασύρει δεκάδες άτομα, πριν τα σκοτώσει. 

Ο άνδρας αυτοκτόνησε το 2021, αφήνοντας σημείωμα στο οποίο ομολογούσε πως είναι αυτός που αναζητούσαν οι Αρχές. Λίγο διάστημα νωρίτερα, όμως, είχε συμμετάσχει σε τηλεπαιχνίδι. Προκύπτει, δηλαδή πως δεν προσπαθούσε να κρυφτεί παρότι οι Αρχές είχαν στη διάθεσή τους ένα σκίτσο που του έμοιαζε πολύ.

Ο παρουσιαστής του "Tout le monde veut pendre sa place" τον ρώτησε με τι ασχολείται και ενημέρωσε για την καριέρα του στην αστυνομία, ενώ είχε εμπλακεί και με τα κοινά. Γελούσε, έκανε αστεία και τίποτα δεν μαρτυρούσε ότι αυτός ήταν ο serial killer με το ψευδώνυμο "Le Grele". Η είδηση για την εμφάνισή του στο τηλεπαιχνίδι έγινε γνωστή μόλις προ ημερών. 

Μέχρι την αυτοκτονία, ζούσε με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους. Ακόμα και την ημέρα που αφαίρεσε τη ζωή του, συμπεριφερόταν σαν να είναι όλα απολύτως φυσιολογικά.

Ο 59χρονος περιγραφόταν ως υπόδειγμα πολίτη στην τοπική του κοινότητα, το La Grande-Motte, αλλά μετά θάνατον αποδείχθηκε πως είχε διαπράξει 31 βιασμούς και δολοφονίες στο Παρίσι. 

Το σημείωμα αυτοκτονίας αποκάλυψε την αλήθεια

Στο γραπτό σημείωμά του, ανέφερε πως ήταν «πολύ οργισμένος, κάτι που με έκανε εγκληματία». «Υπήρχαν εποχές που δεν μπορούσα να το αντέξω και έπρεπε να καταστρέψω, σκοτώσω κάποιον αθώο». 

Αναφερόταν και σε «παρελθοντικές παρορμήσεις», αλλά ισχυριζόταν ότι τις είχε τιθασεύσει και από το 1997 δεν είχε προχωρήσει σε καμία έκνομη ενέργεια. Ακόμα, παραδεχόταν την ενοχή του για τα εγκλήματά του, αλλά δεν έδινε λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων και τις συνθήκες.

Η αστυνομία πήρε δείγμα DNA από τη σορό του, το οποίο απέδειξε την αλήθεια γύρω από το ποιος πραγματικά ήταν. 

Η χήρα του, η οποία δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι ποτέ δεν υποπτεύθηκε ότι ο σύζυγός της ζούσε διπλή ζωή και ότι είχε βιάσει και δολοφονήσει δεκάδες παιδιά και ενήλικες. Όπως είπε, ακόμα και όταν το 1980 του ζήτησαν να δώσει γενετικό υλικό - μαζί με εκατοντάδες άλλους αστυνομικούς που υπηρετούσαν στο Παρίσι - δεν είχε παρατηρήσει καμία αλλαγή στη συμπεριφορά του.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τις δολοφονίες πίστευαν πως ο δράστης είναι ένστολος καθώς υπήρχαν μαρτυρίες ότι ο serial killer είχε σήμα, το οποίο έδειχνε στα θύματα. 

Τα ειδεχθή εγκλήματά του serial killer

Ο Verove είχε τελέσει τα εγκλήματά του τις δεκαετίες του 1980 και 1990. 

Το 1986 βίασε και σκότωσε ένα κορίτσι 11 ετών. Η μικρή είχε βρεθεί νεκρή στο υπόγειο του κτιρίου όπου διέμενε. Είναι γνωστό ότι έχει βιάσει τουλάχιστον άλλα δύο παιδιά. 

Τα θύματά του, όμως, ήταν διαφόρων ηλικιών και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τη μεθοδολογία του. 

Μεταξύ άλλων, πιστεύεται ότι είχε στραγγαλίσει ένα ζευγάρι. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA