Μενού
Βομβαρδισμένο κτίριο στη Γάζα
Γυναίκα κάθεται σε συντρίμμια σπιτιού στη Γάζα | Hatem Ali / Associated Press
  • Α-
  • Α+

Μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό κατοικίας (οικογένειας) στη Χαν Γιούνις, τη μεγαλύτερη πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας στο Reuters.

Από τη μεριά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του στη Γάζα επιχειρούσαν «στην καρδιά της Χαν Γιούνις» για πρώτη φορά.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαμάς κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να σταματήσει τον «βάναυσο πόλεμο» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότεροι από 17.400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στους δύο μήνες των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Γάζα: Έκκληση από τη Χαμάς

«Απευθύνουμε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στη διεθνή κοινότητα και σε όλες τις χώρες του κόσμου να σταματήσουν αυτόν τον βάναυσο πόλεμο και να σώσουν τη Λωρίδα της Γάζας προτού να είναι πολύ αργά», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Χαμάς.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει τον θάνατο 17.487 ανθρώπων από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, το 70% των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών.

Το υπουργείο κάνει επίσης λόγο για δεκάδες χιλιάδες τραυματίες πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να λάβουν φροντίδα ελλείψει μέσων, νοσηλευτών και θέσεων σε υπερπλήρη νοσοκομεία. «Χάνουμε κάθε μέρα δεκάδες τραυματίες ελλείψει ιατρικής φροντίδας», δήλωσε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπός, Άσραφ αλ-Κίντρεχ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA