Μενού
gaza.jpg
Βομβαρδισμένο κτίριο στη Γάζα. | AP Photo/Fatima Shbair
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα (24/01) από πυρά αρμάτων μάχης κατά ενός καταφυγίου του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με έγιναν γνωστά, στον χώρο φιλοξενούνται εκτοπισμένοι στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Μάλιστα, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΗΕ, ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής της Unrwa, κατήγγειλε κατάφωρη παραβίαση του δικαίου του πολέμου.

«Άρματα μάχης έπληξαν ένα κτίριο που στεγάζει 800 ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τόμας Γουάιτ, διευθυντής στη Γάζα της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa).

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για εννέα νεκρούς και 75 τραυματίες.

Γάζα: Ισραηλινές επιχειρήσεις

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι περικύκλωσε τη Χαν Γιουνίς όπου κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις του κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Η Unrwa και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προσπαθούσαν σήμερα να φθάσουν στο κέντρο αυτό, πρόσθεσε ο Τόμας Γουάιτ, ο οποίος είχε κάνει λόγο νωρίτερα για φλεγόμενα κτίρια και πολλά θύματα.

Το κέντρο εκπαίδευσης, που έγινε καταφύγιο, είναι δηλωμένο σαφώς ως δομή του ΟΗΕ και οι συντεταγμένες του έχουν γνωστοποιηθεί στις ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με τον Λαζαρινί, που εκτίμησε ότι ο απολογισμός των εννέα νεκρών είναι πιθανόν να αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

Γάζα: Χιλιάδες πρόσφυγες

Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ έδιναν διαφορετικούς αριθμούς ως προς τη συνολική χωρητικότητα της δομής, που υπολογίζεται σε 30.000 ανθρώπους από τον Πιέρ Λαζαρινί.

Την Τρίτη, ο Λαζαρινί είχε ανακοινώσει ότι το ίδιο κτίριο επλήγη κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων με ήδη έναν απολογισμό έξι νεκρών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA