Μενού
stratos-israil
Ισραηλινός στρατός | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, το νοσοκομείο Αλ Άχλι Αράμπ, ένα από τα τελευταία που λειτουργούσαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον ισραηλινό στρατό (IDF).

Ο IDF πολιορκούσε από το βράδυ της Δευτέρας το νοσοκομείο και αρκετούς γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματίες, ενώ κατέστρεψε ένα μέρος του εξωτερικού χώρου σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Αλ Άχλι Αράμπ, ο γιατρός Φαντέλ Ναΐμ.

«Η εισβολή του στρατού κατοχής έθεσε το νοσοκομείο εκτός λειτουργίας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ασθενείς, ούτε τραυματίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γάζα: «Τέσσερις νεκροί»

Τέσσερις άνθρωποι που τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από ισραηλινά πυρά ενώ βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομείο υπέκυψαν σήμερα, πρόσθεσε ο Ναΐμ.

«Μας έκλεισαν τα μάτια και μας έδεσαν. Τα χέρια μας πονούσαν από τα σχοινιά. Μείναμε δεμένοι για περισσότερες από εννέα ώρες μέσα στο κρύο», είπε μετά την απελευθέρωσή του ο νοσοκόμος Μοχάμαντ Άρατζ στο AFPTV, τη τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Βασάνιζαν όποιον ήθελαν. Ακούγαμε τα ουρλιαχτά ενώ είχαμε δεμένα τα μάτια. Δεν ξέραμε τι θα μας συμβεί, εάν θα μας σκοτώσουν ή αν θα επιβιώσουμε», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA