Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραδώσει τις σορούς τριών Ισραηλινών ομήρων απόψε (2/11) στις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού κινήματος.
Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ δήλωσαν ότι "οι σοροί τριών Ισραηλινών αιχμαλώτων στρατιωτών, που βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα σε μια από τις σήραγγες της νότιας Λωρίδας της Γάζας", θα παραδοθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής "κρατουμένων".
Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα έχει επιστρέψει έως τώρα τα λείψανα 17 εκ των 28 σορών που βρίσκονται ακόμα στη Γάζα και θα έπρεπε να είχαν επιστραφεί μόλις άρχισε η εκεχειρία, δηλώνοντας ότι ο εντοπισμός των λειψάνων είναι "περίπλοκος και δύσκολος" στον κατεστραμμένο θύλακα.
Οι διαδοχικές καθυστερήσεις στην παράδοση των σορών των ομήρων έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση, αναφέρει το ΑΜΠΕ.
Το Φόρουμ των οικογενειών των ομήρων απαίτησε σήμερα με μια ανάρτηση στην πλατφόρμα X "ο πρωθυπουργός να ενεργήσει με αποφασιστικότητα και επιμονή για να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή των δεσμεύσεων της Χαμάς βάσει της συμφωνίας και τον επαναπατρισμό στο Ισραήλ όλων των νεκρών ομήρων".
- ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η πρόταση Φάμελλου για στήριξη του κόμματος Τσίπρα
- Ο τζίρος του κυκλώματος με τις «εξυπηρετήσεις» στις πολεοδομίες της Αττικής - Η δράση και οι ρόλοι των μελών
- Μία συνωμοσία χτισμένη με LEGO, η μορμονική «στοά» της Γιούτα και ένα «βρώμικο» αστυνομικό τμήμα
- Μαριάνα Κατσιμίχα: «Έπρεπε να διαχειριστώ να ακούω το τραγούδι μου παντού και να μην κριντζάρω»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.