Ο στρατός του Ισραήλ παρέλαβε χθες Παρασκευή μέσω του Ερυθρού Σταυρού λείψανα τα οποία εκτιμά πως δεν ανήκουν σε ομήρους.
«Δε γνωρίζουμε εάν τα λείψανα που μας παρέδωσαν ανήκουν σε ομήρους», δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). «Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν νομίζουμε ότι πρόκειται για λείψανα ομήρων», σημείωσε και συμπλήρωσε πως μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για την προβλεπόμενη διαδικασία ταυτοποίησης.
Νωρίτερα χθες, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) είχε ανακοινώσει πως κλιμάκιό της «διευκόλυνε τη μεταφορά τριών σορών στις ισραηλινές αρχές».
Βάσει της συμφωνίας για κατάπαυσης του πυρός, η Χαμάς απελευθέρωσε στις 13 Οκτωβρίου τους 20 ομήρους που κρατούσε στη Λωρίδα της Γάζας. Όφειλε επίσης να έχει παραδώσει τα λείψανα 28 νεκρών ομήρων, αλλά μέχρι σήμερα έχει επιστρέψει 17 σορούς, επικαλούμενη δυσκολίες στην ανεύρεσή τους κάτω από τα ερείπια κτιρίων που ισοπεδώθηκαν εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων στο παλαιστινιακό θύλακα.
Οι καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει οργή στην ισραηλινή κυβέρνηση, που κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση των όρων της συμφωνίας εκεχειρίας.
- Νεκροί οι δύο πιλότοι του Phantom στην Τανάγρα: Κατέπεσε σε αποθήκες εργοστασίου
- Σκληρή απάντηση Acun Medya στην αγωγή-μαμούθ του Φλώρου: Παραλήπτης της αγωγής και ο ΣΚΑΪ
- Τι ομάδα ήταν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας από το 1974 έως σήμερα
- Δημιουργήθηκε όντως ο πρώτος φραπές στη ΔΕΘ το 1957; Η ταινία που αποδεικνύει το αντίθετο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.