Μενού
gaza.jpg
Στιγμιότυπο από την καθημερινότητα στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας. | AP Photo/Fatima Shbair
  • Α-
  • Α+

Για λίγο αλεύρι και φάρμακα εκλιπαρούν οι άμαχοι στη λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ενώ κορυφώνεται η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή, όπου παιδιά πεθαίνουν από πείνα και αφυδάτωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά να ανοίξουν και άλλα περάσματα ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ εντός 24ωρων αναχωρεί το πρώτο πλοίο με βοήθεια από την Κύπρο.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χτίσουν αποβάθρα στη Γάζα για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. Τη δημιουργία της αποβάθρας αναμένεται να ανακοινώσει στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, ο Τζο Μπάιντεν, ενώ σύμφωνα με το Λευκό Οίκο θα παίξει σημαντικό ρόλο και η Κύπρος.

Γάζα: Σκηνές που κόβουν την ανάσα

Σύμφωνα με ανταποκριτές στη Γάζα, εκατοντάδες κάτοικοι συνωστίζονται για να μαζέψουν σακιά με αλεύρι. Κάποιοι μάλιστα μαζεύουν το αλεύρι από το χώμα.

Ο ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν σχέδιο για περισσότερα περάσματα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Βόρεια Γάζα, ενώ το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική οδός από τα ανατολικά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA