Μενού
Λωρίδα της Γάζας
Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα | AP Photos / Fatima Shbair
  • Α-
  • Α+

Περισσότεροι από 70 Παλαιστίνιοι, που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σήμερα (29/02) το πρωί, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν αξιωματούχοι υγείας της Χαμάς.

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) αναφέρει σύμφωνα τους Times Of Israel ότι κατά τη διάρκεια παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, υπήρξε «βίαιη συγκέντρωση» γύρω από τα φορτηγά, κατά την οποία «οι Παλαιστίνιοι λεηλάτησαν τον εξοπλισμό».

«Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, δεκάδες κάτοικοι της Γάζας τραυματίστηκαν, μετά από σπρωξίματα και ποδοπάτημα», τονίζει ο Ισραηλινός Στρατός, που προσθέτει ότι το περιστατικό είναι υπό εξέταση.

Στρατιωτική πηγή είπε στους Times of Israel ότι μετά το περιστατικό, μέρος του πλήθους άρχισε να κινείται προς τις ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή, οι οποίες είχαν επιφορτιστεί με τον συντονισμό της εισόδου των φορτηγών βοήθειας στη βόρεια Γάζα.

Γάζα: Οι μαρτυρίες για το μακελειό

Το ίδιο πρόσωπο ισχυρίστηκε ότι η συγκέντρωση του πλήθους έγινε με τρόπο που «έθεσε σε κίνδυνο» τα στρατεύματα.

Η πηγή ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu ο αριθμός των θυμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος και φτάνει τους 104 νεκρούς Παλαιστίνιους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA