Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, έχουν σκοτωθεί 29 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστινίους πρόσφυγες (UNRWA), σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα σήμερα.
«Οι μισοί από τους συναδέλφους αυτούς ήταν καθηγητές της UNRWA», πρόσθεσε η υπηρεσία στο Twitter. «Από την αρχή της σύγκρουσης, 12 άνθρωποι εκτοπισμένοι που είχαν καταφύγει στα σχολεία του ΟΗΕ έχουν σκοτωθεί και 180 έχουν τραυματιστεί», τονίζεται επίσης.
Γάζα: Χωρίς καύσιμα
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η UNRWA δεν θα έχει καύσιμα σε τρεις ημέρες. «Χωρίς καύσιμα, δεν υπάρχει νερό, ούτε νοσοκομεία σε κατάσταση λειτουργίας, ούτε φούρνοι. Χωρίς καύσιμα δεν υπάρχει ανθρωπιστική βοήθεια. Η απουσία καυσίμων θα συνεχίσει να στραγγαλίζει τα παιδιά, τις γυναίκες και τον λαό της Γάζας», διευκρινίζεται από την υπηρεσία του ΟΗΕ.
Το Σάββατο η UNRWA ανακοίνωσε ότι 17 από τους εργαζομένους της έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των βομβαρδισμών στο μικρό παλαιστινιακό έδαφος και μάλιστα υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο απολογισμός πιθανόν να αυξηθεί.
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Δύο κύματα κακοκαιρίας έρχονται στην Αττική: Πότε θα επηρεαστεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Γκρεγκ Μποβίνο: Καρατομήθηκε ο «νοσταλγός της Γκεστάπο» από διοικητής της ICE, κατ' εντολή Τραμπ
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.