Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας «υπερ-εμβολιασμένος» Γερμανός που φέρεται να έλαβε 217 δόσεις του εμβολίου για τον Covid σε διάστημα 29 μηνών, δεν έφερε ενδείξεις ότι έχει μολυνθεί ποτέ από κορονοϊό και δεν είχε αναφέρει καμία παρενέργεια που να σχετίζεται με το σκεύασμα.

Σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού περιοδικού Lancet Infectious Diseases που μοιράστηκε ο Guardian, o 62χρονος από το Μαγδεμβούργο της Γερμανίας είπε ότι έλαβε όλα αυτά τα εμβόλια για «προσωπικούς λόγους». Οι ερευνητές ανακάλυψαν την περίπτωσή του μέσω δημοσίευσης σε εφημερίδα, και ζήτησαν να μελετήσουν την απόκριση του οργανισμού του στις πολλαπλές ενέσεις.

Επικοινωνήσαμε μαζί του και τον προσκαλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο του Erlangen-Nuremberg. Ενδιαφερόταν πολύ να το κάνει», είπε ο Δρ. Kilian Schober. 

Χωρίς καμία παρενέργεια

Η ερευνητική ομάδα προέβη σε έλεγχο του ιατρικού ιστορικού του άνδρα, και επιβεβαίωσαν πως είχε κάνει τουλάχιστον 134 από τις φερόμενες 217 δόσεις, αριθμός που παραμένει εντυπωσιακός.

Είχε μάλιστα λάβει δόσεις από 8 διαφορετικά εμβόλια κατά του ιού. «Το γεγονός ότι δεν υπέφερε αξιοσημείωτες παρενέργειες παρά αυτόν τον απίστευτο υπερ-εμβολιασμό δείχνει ότι τα φάρμακα έχουν καλό βαθμό ανοχής», είπε ο Δρ. Schober. 

Ακόμα, ο ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν πλήρως λειτουργικό. Ορισμένα ανοσοκύτταρα και αντισώματα κατά του ιού που προκαλεί τον Covid-19 (Sars-CoV-2) ήταν παρόντα σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με άτομα που είχαν λάβει μόλις τρεις δόσεις, ανέφεραν.

«Συνολικά, δεν βρήκαμε καμία ένδειξη για ασθενέστερη ανοσολογική απόκριση, μάλλον το αντίθετο», δήλωσε η Katharina Kocher, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA