Άκρως επικίνδυνη είναι η κατάσταση στον Λίβανο με τον ανταποκριτή του Sky News που βρίσκεται στο σημείο, Άλεξ Ρόζι, να κάνει μία μικρή ανάλυση για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.
Ο δημοσιογράφος βρίσκεται στην Τύρο του νότιου Λιβάνου όπου συνορεύει με το Ισραήλ στα βόρεια, και εδρεύει η μαχητική ομάδα Χεζμπολάχ (δείτε εδώ ποια είναι οργάνωση).
Ο ίδιος είπε πως υπάρχουν αψιμαχίες στα σύνορα με το Ισραήλ, και ήδη έχουν πεθάνει πολλοί Ισραηλινοί στρατιώτες, καθώς και μαχητές της Χεζμπολάχ. Ο λόγος που η κατάσταση μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου είναι επειδή πρόκειται για την πρώτη φορά που «μάχες» μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι ασαφείς και χωρίς κανόνες.
Όπως μετέφερε ο ανταποκριτής λόγω της ήδη τεταμένης κατάστασης, δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι ο πόλεμος θα «επεκταθεί».
«Πολλοί έφτιαξαν τις βαλίτσες τους και έφυγαν να πάνε βορειότερα φοβούμενοι για το τι θα ακολουθήσει» αποκάλυψε ο δημοσιογράφος.
- Μυτιλήνη: Πυροσβεστικό αεροσκάφος «καρφώθηκε» με τη μύτη στο αεροδρόμιο
- Γιατί δεν αναρτήθηκαν αφίσες του Pride στο Μετρό; Η απάντηση - εξήγηση της ΣΤΑΣΥ
- Οι προβλέψεις Καμμένου για τις εκλογές: «Πολύ πάνω από 10% η Καρυστιανού, πιθανώς εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ»
- «Eάν δεν είσαι εντάξει με το θέαμα, το πρόβλημα είναι δικό σου» - Η Τούνη απαντά για το μέγεθος του μαγιό της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.