Μενού
Ryugyong Hotel
Ryugyong Hotel | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Υπάρχει ένα ξενοδοχείο το οποίο δεν είχε ποτέ ούτε έναν πελάτη παρόλο που κόστισε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ για να δημιουργηθεί. Πρόκειται για το Ryugyong Hotel και βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, το οποίο είχε προγραμματιστεί να δεχτεί και τους πρώτους του επισκέπτες πριν 25 χρόνια. 

Η κατασκευή του είχε ξεκινήσει το 1987 και αν ολοκληρωνόταν εκείνη την εποχή, θα ήταν το πιο ψηλό ξενοδοχείο του κόσμου. Βέβαια, μπορεί κανείς να πει πως στο σήμερα  πρόκειται για το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο που δεν κατοικεί κανείς. 

Οι καθυστερήσεις ετών

Είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει 3 χιλιάδες δωμάτια, αλλά οι εργασίες διακόπηκαν το 1992 λόγω της οικονομικής κρίσης που χτύπησε τη Βόρεια Κορέα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. 

Μετά από 16 χρόνια, ένας Αιγύπτιος εργολάβος ανέλαβε το έργο και αναβίωσε την κατασκευή το 2008. Μετά την παρατεταμένη παύση για την περαιτέρω ανάπτυξη του ξενοδοχείου, τοποθετήθηκαν και εξωτερικά γυάλινα πάνελ τον Ιούλιο του 2011. 

Αυτή η εξέλιξη οδήγησε σε διαβεβαιώσεις από αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας ότι το ξενοδοχείο θα ανοίξει τελικά το 2012.

Σύμφωνα με την Daily Mail, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο γερμανικός όμιλος πολυτελών ξενοδοχείων Kempinski επρόκειτο να επιβλέπει τη διαχείριση του, αλλά αποσύρθηκε μόλις μήνες μετά την ανάληψη του, δηλώνοντας ότι «δεν ήταν δυνατόν» να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στην αγορά της Βόρειας Κορέας.  

Τελικά, όλες οι ελπίδες ότι το ξενοδοχείο θα ανοίξει γκρεμίστηκαν και πιστεύεται ότι είναι εντελώς άδειο στο εσωτερικό του μέχρι και σήμερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA