Μενού
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο | AP
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Μέσων από τη Σλοβακία, ο συγγραφέας Γιουράι Τσίντουλα φέρεται να είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο.

Το noviny.sk επισημαίνει ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, γεννήθηκε το 1953 και είναι ένας από τους ιδρυτές γνωστής λογοτεχνικής λέσχης στη Σλοβακία.

Μέχρι το 2016 ο Τσίντουλα ήταν πρόεδρος της λογοτεχνικής λέσχης και έγραψε τρεις ποιητικές συλλογές. Επιπλέον, από το 2015 είναι μέλος της Εταιρείας Σλοβάκων Συγγραφέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του JOJ 24, το 2016 εργαζόταν ως οδηγός σε εμπορικό κέντρο στο Λέβιτσε, ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, παραιτήθηκε γρήγορα.

Ο 71χρονος συγγραφέας σημειώνεται ότι είναι υποστηρικτής του κόμματος της αντιπολίτευσης Προοδευτική Σλοβακία.

Επίσης, ο δράστης ήταν μέλος της αριστερής Λογοτεχνικής Λέσχης Ουράνιο Τόξο και έχει γράψει αρκετά ποιήματα.

Σύμφωνα με ΜΜΕ από τη Σλοβακία, πριν από οκτώ χρόνια, ανακοίνωσε στο διαδίκτυο ότι μάζευε υπογραφές για την ίδρυση του πολιτικού κόμματος Hnutie proti nasiliu.

«Η βία είναι συχνά μια αντίδραση των ανθρώπων, ως μια μορφή έκφρασης απλής δυσαρέσκειας για την κατάσταση των πραγμάτων. Ας είμαστε δυσαρεστημένοι, αλλά όχι βίαιοι!», έγραφε τότε ο Τσίντουλα.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία τον συνέλαβε μετά τους πυροβολισμούς.

Ρόμπερτ Φίτσο: Σε κρίσιμη κατάσταση

«Μεταξύ ζωής και θανάτου βρίσκεται ο Ρόμπερτ Φίτσο», ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. 

Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες» από έναν άνδρα σήμερα το μεσημέρι καθώς έβγαινε από ένα κτίριο έπειτα από συνεδρίαση της κυβέρνησης. 

Το πρωθυπουργικό γραφείο τόνισε ότι ο Φίτσο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα και όχι σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα καθώς η μεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας θα διαρκούσε περισσότερο με δεδομένη την άμεση περίθαλψη που χρειαζόταν. 

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA