Η Γροιλανδία και η Δανία συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν τους δεσμούς τους ως απάντηση στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να λάβει τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας νησιού της Αρκτικής, είπαν οι ηγέτες τους έπειτα από συνομιλίες που είχαν στην Κοπεγχάγη.
Η Γροιλανδία εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεών της με την Δανία, δήλωσε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εξωτερικής πολιτικής, που σημαίνει ότι πρέπει να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον», είπε ο Νίλσεν σε κοινή του συνέντευξη Τύπου με την Δανή ομόλογό του Μέτε Φρεντέρικσεν.
Ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν έφθασε χθες στην πρωτεύουσα της Δανίας, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη σε ένδειξη ενότητας ανάμεσα στο πλούσιο σε σπάνιες γαίες νησί και στη Δανία. Η επίσκεψη του Νίλσεν ακολουθεί μήνες εντάσεων μετά τις αλεπάλληλες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Γροιλανδία πρέπει να ενταχθεί στις ΗΠΑ.
- Η Όπρα Γουίνφρεϊ αποκαλύπτει για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια το λάθος στο όνομά της
- Η Σάρον Στόουν έκοψε για έναν μήνα τη μαριχουάνα και δηλώνει άρρωστη
- Ο καταγεγραμμένος βρυκόλακας που τρομοκράτησε τη Μύκονο
- Μαριάντα Πιερίδη: «Το κεφάλαιο γάμος έκλεισε για μένα – Η επόμενη νύφη θα είναι η σύζυγος του γιου μου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.