Γυναίκα ηλικίας 102 ετών έγινε η γηραιότερη που έκανε ποτέ skydiving στη Βρετανία και πιθανότατα στον κόσμο.
Η Μανέτ Μπέιλι, πήδηξε από αεροπλάνο πάνω από το Μπέκλις την Κυριακή (25/08) για να γιορτάσει τα γενέθλιά της αλλά και προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Η Μπέιλι, η οποία υπηρέτησε στη Γυναικεία Βασιλική Ναυτική Υπηρεσία στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, είπε πριν από πηδήξει στο κενό: «Πρέπει πάντα να ψάχνετε για κάτι νέο. Ήμουν κάποτε παντρεμένη με έναν αλεξιπτωτιστή, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ skydiving η ίδια».
Η Μπέιλι συγκέντρωσε περισσότερα από 11.793 ευρώ για την East Anglian Air Ambulance, Motor Neurone Disease Association και την τοπική της Λέσχη πρώην στρατιωτικών 'Benhall and Sternfield.
Τι είπε μετά το skydiving
Μετά το άλμα της, τόνισε στο Sky News: «Όταν άνοιξε η πόρτα σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να κάνω ή να πω τίποτα περισσότερο. Απλά πήδα».
«Λοιπόν, υποθέτω ότι πήδηξα», πρόσθεσε, «Έκλεισα τα μάτια μου. Μου φάνηκε ότι ταξιδεύουμε με πολύ υψηλή ταχύτητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η Μπέιλι σκέφτηκε να κάνει skydiving όταν άκουσε για τον 85χρονο πατέρα ενός φίλου που είχε κάνει ένα άλμα με αλεξίπτωτο. Μόλις προσγειώθηκε είπε: «Αν ένας 85χρονος μπορεί να το κάνει, μπορώ και εγώ».
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.