Μενού
Η σκηνή του εγκλήματος
Η σκηνή του εγκλήματος | Youtube
  • Α-
  • Α+

Η Νάταλι Μπένετ, 47 χρονών, καταδικάστηκε χθες (04/10) για τη δολοφονία του συντρόφου της Κέισι Άντερσον έξω από το σπίτι της στο Λίβερπουλ. Η γυναίκα που αρχικά δήλωσε άγνοια, κατέληξε να ομολογεί στο δικαστήριο ότι αγαπούσε τον άντρα που μαχαίρωσε.

Η 47χρονη επιτέθηκε στον αδικοχαμένο άντρα στις 11 Μαρτίου του 2023 δίπλα στο γκαράζ του σπιτιού της στο Κρόξτεθ της Αγγλίας. Η γυναίκα κάρφωσε το μαχαίρι στο στήθος του ενώ τον τραυμάτισε στον λαιμό και τα πόδια, προτού καλέσει την αστυνομία για να ισχυριστεί ότι ο Άντερσον ήταν «ήδη έτσι» όταν τον βρήκε.

Δικαίωση για τους συγγενείς

Χθες, μετά από δίκη που κράτησε σχεδόν 3 ώρες, η Μπένετ καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, προς ανακούφιση των συγγενών του Κέισι, ο οποίος πέθανε μία εβδομάδα πριν από τα γενέθλιά του.

«ΝΑΙ, ΝΑΙ» φώναζαν οι συγγενείς του Άντερσον ακούγοντας την ετυμηγορία και ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ η θεία του ακούστηκε να λέει σπαράζοντας «δικαιοσύνη για το αγόρι μου».

Ο δικαστής απευθύνθηκε χωρίς περιστροφές στη 47χρονη δολοφόνο: «Έχεις καταδικαστεί για δολοφονία, για την οποία μόνο μία ποινή υπάρχει, ισόβια».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Μπένετ ακολούθησε την υπερασπιστική γραμμή της αυτοάμυνας. Ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως ο Άντερσον είχε πάει στο σπίτι της με άγριες διαθέσεις και βιαιοπράγησε εναντίον της. 

Σύμφωνα με τη 47χρονη, την κυνήγησε μέχρι την κουζίνα, όπου η ίδια έπιασε ένα μαχαίρι και άρχισε να το κουνάει έτσι ώστε να προστατευτεί. 

Αν και τα γεγονότα εντός του σπιτιού δε γίνεται να εξακριβωθούν, όσα συνέβησαν μετά σοκάρουν. Ο 24χρονος Κέισι, αιμόφυρτος, έτρεξε σε διπλανό σπίτι για να ζητήσει βοήθεια, με τους τρομαγμένους γείτονες να καλούν την αστυνομία πριν ανοίξουν.

Το θύμα παραληρούσε

Ο ίδιος τηλεφώνησε στην αστυνομία για να δηλώσει ότι είχε μαχαιρωθεί. «Έλεγε συνεχώς στον τηλεφωνητή πως πέθαινε, αλλά ότι δεν ήξερε ποιος τον μαχαίρωσε ή γιατί» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Σε κατάσταση παραληρήματος ο Κέισι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Έιντρι και εισήχθη στο χειρουργείο σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί η ζωή του. Δυστυχώς, μετά από 20 μέρες στην εντατική δεν αντέχει και ξεψυχά.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω»

Η Μπένετ συνέχισε να ισχυρίζεται πως όσα έκανε τα έκανε για να τον απωθήσει. Στην ερώτηση της συνηγόρου της «ποια ήταν η πρόθεσή σας;» απάντησε: «Όχι να τον σκοτώσω πάντως, με τίποτα. Τον αγαπούσα, ακόμα τον αγαπώ».

Τα στοιχεία όμως συγκρούονται με την ιστορία της. O δικαστής Ρίτσαρντ Πρατ επικαλέστηκε οπτικό υλικό από την κάμερα του κουδουνιού των γειτόνων, στη οποία η 47χρονη φαίνεται να καταδιώκει τον Άντερσον ενώ προσπαθεί να ξεφύγει, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.

«Θεωρούμε ότι συνέχισε να εκδηλώνει επιθετικότητα απέναντί του ακόμα και αφού, εν γνώσει της, τον μαχαίρωσε στην καρδιά» πρόσθεσε ο δικαστής Πρατ, κλείνοντας τη διαδικασία λέγοντας: «Ήταν μα περίπτωση βίαιης και υπολογισμένης επίθεσης από πλευράς της κας Μπένετ, που οδήγησε στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Κέισι, και ελπίζουμε πως αυτή η ετυμηγορία θα τους δώσει λίγη ανακούφιση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA