Μενού
hamas
Ένοπλοι μαχητές της Χαμάς | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στη στάση της Τουρκίας και του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών στη Μέση Ανατολή, αναφέρθηκε μέσω ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Ερντογάν μίλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του σχετικά με την υπεράσπιση των Παλαιστινίων και της Χαμάς. Επίσης, δήλωσε ότι «ο Νετανιάχου έχει ξεπεράσει ακόμη και τον Χίτλερ».

«Θεωρούμε σημαντική τη στάση του αδελφού προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την ελευθερία και την απελευθέρωση της γης του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαμάς, όπως σημειώνουν τουρκικά ΜΜΕ.

 

Επιπλέον, η παλαιστινιακή οργάνωση σημειώνει ότι αισθάνεται υπερηφάνεια για τη δήλωση του Τούρκου προέδρου πως η Χαμάς είναι ότι ήταν οι δυνάμεις του Κεμάλ Ατατούρκ στη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου.

Χαμάς: «Θαρραλέες δηλώσεις»

Στη γραπτή ανακοίνωση της Χαμάς σημειώνεται επίσης ότι «οι θαρραλέες δηλώσεις και η έντιμη στάση του προέδρου Ερντογάν ενσαρκώνουν την ιστορική και μοναδική θέση του αδελφού τουρκικού λαού».

«Ο λαός μας θα θυμάται από στήθους αυτές τις δηλώσεις ως μια θαρραλέα φωνή για τη στάση απέναντι στο λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας και στον αγώνα του για την υποστήριξη του δικαιώματος του λαού μας να απελευθερώσει τη γη του, και να επιστρέψει σε αυτήν καθώς και να ιδρύσει ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», επισημαίνει η Χαμάς.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε στο Κατάρ με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε, και τους συνεργάτες του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA