Μενού
hamas
Χαμάς | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Αίγυπτο ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ότι η οργάνωση απελευθέρωσε δύο ακόμα ομήρους από τη Λωρίδα της Γάζας με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Χαμάς αποφάσισε να απελευθερώσει τους δύο «για ανθρωπιστικούς λόγους».

Συγκεκριμένα, ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, ανέφερε πως αποφασίστηκε η απελευθέρωση δύο ομήρων ως κίνηση καλής θέλησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

«Ο εχθρός είχε αρνηθεί να τους παραλάβει την περασμένη Παρασκευή», υποστήριξε ο Αμπού Ουμπάιντα, επαναλαμβάνοντας έναν ισχυρισμό που είχε διαψεύσει το Ισραήλ ως «ψευδή προπαγάνδα».

Το Al Jazeera κατονομάζει τους απελευθερωθέντες ομήρους ως Νουρίτ Ιτσχάκ και Γιοχεβέντ Λέβσιτς, επικαλούμενο ανάρτηση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram. Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για απελευθέρωση δύο ομήρων με διπλή υπηκοότητα

Οι όμηροι θα απελευθερωθούν εάν το Ισραήλ μειώσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Νωρίτερα, ο Khaled Meshaal, υψηλόβαθμο στέλεχος στη Χαμάς, τόνισε σε συνέντευξή του στο Sky News ότι οι άμαχοι που κρατούνται θα απελευθερωθούν εάν το Ισραήλ μειώσει την ένταση του βομβαρδισμού της Γάζας.

Ο βασικός διαπραγματευτής της οργάνωσης αναφέρει ότι όλοι οι άμαχοι θα απελευθερωθούν εάν πληρούνται οι κατάλληλες συνθήκες. Σημείωσε δε ότι οι απελευθερώσεις ομήρων δεν μπορούν να γίνουν ενώ η επίθεση του Ισραήλ παραμένει τόσο έντονη.

«Θέλουμε να σταματήσουμε τους τυχαίους βομβαρδισμούς, την ολοκληρωτική καταστροφή, τη γενοκτονία, ώστε οι στρατιώτες του Αλ Κασάμ να πάρουν τους ομήρους από τις θέσεις τους και να τους παραδώσουν στον Ερυθρό Σταυρό ή σε όποιον άλλον. Χρειαζόμαστε τις κατάλληλες συνθήκες για να τους επιτρέψουμε να απελευθερωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Ο Meshaal επανέλαβε ότι 22 όμηροι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Η Χαμάς δεν θα ανακοινώσει από ποιες χώρες είναι, αλλά λέει ότι πολλοί από τους νεκρούς είναι Ισραηλινοί.

Η Χαμάς απελευθέρωσε πριν λίγες ημέρες ακόμα δύο γυναίκες

Ήδη η Χαμάς είχε απελευθερώσει δύο ομήρους, επίσης γυναίκες πριν λίγες ημέρες. Επρόκειτο για την 18χρονη Νάταλι Ραανά και τη μητέρας τη Τζούντιθ από τις ΗΠΑ.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνονται μητέρα και κόρη να κατεβαίνουν από αυτοκίνητο της Χαμάς, με ένοπλους να βρίσκονται δίπλα τους και στη συνέχεια να μπαίνουν σε ένα αμάξι του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

«Είναι καλά, είναι πολύ καλά» δήλωσε από το Σικάγο ο πατέρας της 18χρονης και πρόσθεσε: «Δεν μου είπε κάτι. Αλλά μου είπε ότι της συμπεριφέρθηκαν καλά και ότι είναι πολύ καλά. Περιμένω να την αγκαλιάσω και να την φιλήσω και αυτή θα είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου».

Οι δύο γυναίκες είχαν απαχθεί από μέλη της ισλαμιστικης οργάνωσης μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν στο νότιο Ισράηλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA