Ανώτερο στέλεχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, επέκρινε έντονα χθες Δευτέρα δήλωση που έκανε νωρίτερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με τον οποίο ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποδέχθηκε επικαιροποιημένη πρόταση για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο κ. Χαμντάν έκρινε πως η δήλωση του κ. Μπλίνκεν προκαλεί «πολλές αβεβαιότητες», καθώς η νέα πρόταση «δεν είναι αυτή η οποία μας παρουσιάστηκε και στην οποία συμφωνήσαμε».
Ακόμη, το στέλεχος της Χαμάς θύμισε πως το κίνημα έχει ήδη πει στους μεσολαβητές στις έμμεσες διαπραγματεύσεις — Κατάρ, Αίγυπτος, ΗΠΑ — κι επιμένει στη θέση πως «δεν χρειαζόμαστε νέες συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χρειαζόμαστε να συμφωνήσουμε σε μηχανισμό εφαρμογής».
Σύμφωνα με τον Οσάμα Χαμντάν, ο νέος ηγέτης της Χαμάς, ο Γιαχία Σινουάρ, παίρνει εξαρχής μέρος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με την ενδεχόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
«Λόγω των συνθηκών ασφαλείας, η επικοινωνία με τον Σινουάρ γίνεται μέσω εργαλείων και μηχανισμών που έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν ομαλά», εξήγησε.
- Ψωμί, μπισκότα, μπάρες: Τα πρώτα προϊόντα από αλεύρι αλεσμένων εντόμων στα ράφια των σουπερ μάρκετ
- Καιρός: Έρχεται καλοκαίρι- Ποια ημέρα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30 στην Αττική
- Σβήνουν τα περίπτερα εφημερίδων στην Αθήνα: «Να χαρακτηριστεί το επάγγελμά μας διατηρητέο»
- YouTuber πήγε στο «Νησί του Φιδιού» και βγήκε ζωντανός: Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.