Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, σε πόλεμο με το Ισραήλ από την 7η Οκτωβρίου 2023, καλεί να γίνουν διαδηλώσεις σε διεθνή κλίμακα σήμερα, αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και εναντίον των δυτικών κυβερνήσεων που υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Η Χαμάς έκανε την έκκληση αυτή μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας το Ισραήλ πως διαπράττει γενοκτονία, κάνοντας λόγο για αλλεπάλληλες σφαγές στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας εδώ και πάνω από έναν μήνα.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαπολύσει από την 6η Οκτωβρίου νέα χερσαία επίθεση στον τομέα αυτό, για να αποτρέψουν όπως λένε την ανασύνταξη μονάδων του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, απαιτώντας οι άμαχοι να απομακρυνθούν εσπευσμένα.
Η παλαιστινιακή πλευρά ανακοινώνει καθημερινά απώλειες μεταξύ των αμάχων στον θύλακο, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση χαρακτηρίζεται καταστροφική.
- Χειμώνας στην «καρδιά» της άνοιξης: Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία σε 8 περιοχές
- Η αλήθεια για τη Σία Κοσιώνη: Τι συμβαίνει με τον ΣΚΑΪ
- Πόσοι στρατιώτες των ΗΠΑ βρίσκονται στην Ευρώπη: Ο «χάρτης» με τις πιο εξαρτημένες χώρες
- Η γνωριμία του Σακίλ Ο' Νιλ με τον Ταγίπ Ερντογάν είχε ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.