Μενού
Καπνογόνα στην Αλβανία
Διαμαρτυρία βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία | Florian Abazi / Associated Press
  • Α-
  • Α+

Σε αναβολή τέθηκε η σημερινή δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του προϋπολισμού στην Αλβανία, καθώς βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης άναψαν καπνογόνα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αλβανικά ΜΜΕ, όπως το abcnews.al, κάνουν λόγο πως η συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας ήταν από νωρίς επεισοδιακή, καθώς αρκετοί από τους υπάλληλους ασφαλείας έσπευσαν να περιβάλλουν το κτίριο, προτού φτάσουν οι βουλευτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, που ίδρυσε ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, έφτασαν πρώτοι στον χώρο της Ολομέλειας, αλλά φέρεται να μην τους επετράπη η είσοδος εντός του χώρου. Μάλιστα, δύο βουλευτές του κόμματος στην Αλβανία, ο Γκαζμέντ Μπαρντχί και ο Ραμαντάν Λίκα φέρεται να χτύπησαν και έναν υπάλληλο ασφαλείας.

Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος άναψε καπνογόνο με αποτέλεσμα να ανάψε μία μικρή εστία φωτιάς, η οποία οδήγησε και στην αναβολή της συζήτησης.

Μάλιστα, το παράδοξο με την όλη υπόθεση είναι πως η εστία φωτιάς στον χώρο του Κοινοβουλίου στην Αλβανία ξέσπασε στα έδρανα του Λουλμίζ Μπάσα, πρώην προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και απόντα της σημερινής, επεισοδιακής συνεδρίασης. Ωστόσο, παρά τη μικρή ένταση, η πρόεδρος της Βουλής, Λιντίτα Νικόλα, διέταξε να γίνει η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού εκδιώχθηκε από το κτίριο, χαρακτήρισε την ενέργειά της με τα καπνογόνα ως «σημάδι νίκης», με τον προϋπολογισμό ωστόσο να ψηφίζεται χωρίς να γίνει συζήτηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.