Ο πρώην Πρόεδρος της Χιλής, Σεμπάστιαν Πινιέρα, πέθανε σε συντριβή ελικοπτέρου στα νότια της χώρας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο La Tercera.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Reuters ότι τέσσερα άτομα βρίσκονταν στο μοιραίο ελικόπτερο.
Η εθνική υπηρεσία καταστροφών της Χιλής επιβεβαίωσε ότι η συντριβή ελικοπτέρου σημειώθηκε στη νότια πόλη Lago Ranco και ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν.
Πρώην πρόεδρος της Χιλής
Ο Σεμπάστιαν Πινιέρα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ήταν δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πολιτικός που υπηρέτησε ως πρόεδρος της Χιλής από το 2010 έως το 2014 και στη δεύτερη θητεία του, από το 2018 έως το 2022.
Από τον Ιανουάριο του 2023, είχε εκτιμώμενη περιουσία αξίας 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes και ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Χιλή.
- Εξάρχεια: Άγριος ξυλοδαρμός του γιου του Νίκου Ρουσσόπουλου – «Τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά»
- Ποια είναι η γυναίκα που έγινε η «λύρα» της Κρήτης και «άλωσε» την εξέδρα του ΟΦΗ
- 30 εκατοστά φούστας: Το χρονικό της πιο παράλογης αστυνομικής καταδίωξης στην Ελλάδα
- Το «Καράβι» του Σεφερλή έριξε τον ανταγωνισμό σε ξέρα - Η τηλεθέαση του Markos by night
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.